Beeldbellen

Wat is beeldbellen?

Beeldbellen is bellen met elkaar terwijl je elkaar ook live op beeld ziet. Dit wordt ook wel videobellen genoemd. Beeldbellen is mogelijk via de mobiele telefoon (smartphone), een laptop, een tablet of een computer. Bij beeldbellen hoort en ziet u elkaar. Wel zo leuk dus. 

Apps voor videobellen

Beeldbellen is mogelijk met verschillende apps zoals bijvoorbeeld WhatsApp, Skype, Duo, Google Hangouts, Messenger (Facebook), Facetime (voor Iphone, Ipad en Mac) en Zoom.

WhatsApp gebruik onder 65-plussers

Het aantal 65-plussers met Whatsapp, Twitter of Facebook is in vijf jaar tijd ongeveer verdubbeld, blijkt uit cijfers (2020) van het CBS: Het uitwisselen van tekstberichten via onder meer WhatsApp is de meest gebruikte vorm van sociale media: 84 procent van de Nederlanders van 12 jaar of ouder deed dit in 2019. De grootste groei is te zien bij de leeftijdsgroep van 65- tot 75-jarigen. Inmiddels verstuurt 70 procent van de 65- tot 75-jarigen tekstberichten. Dat was vijf jaar eerder nog 25 procent. Lees het bericht van het CBS over het sociale media gebruik.

WhatsApp installeren op uw iPhone

Bekijk de instructiefilm hieronder. 

WhatsApp installeren op uw Android telefoon

Bekijk de instructiefilm hieronder. 

U heeft WhatsApp geïnstalleerd . Bekijk nu de film over beeldbellen (videobellen) via WhatsApp.

ANBO | Beeldbellen met WhatsApp