Interview met Sergio Vyent

Wat Sergio Vyent ook nog gaat ondernemen in zijn leven: hij zal voor altijd de gastheer, de maître d’ amour, uit het televisieprogramma First Dates blijven. Al was het maar vanwege zijn zoetgevooisde stemgeluid.

Televisiepersoonlijkheid, spreker en schrijver ‘maître’ Sergio Vyent

“Soms sta ik ergens in de rij, zeg iets tegen mijn kinderen en hoor dan ineens achter me: ‘O, bent ú het! Ik dacht al: waar ken ik die man van?’ Inmiddels begrijp ik wel
wat mensen bevalt aan mijn stem, maar het heeft even geduurd voordat ik er zélf goed naar kon luisteren. Ik was de eerste twee seizoenen van First Dates sowieso erg kritisch; alles waar ik onzeker over was, werd op televisie uitvergroot. Dan zei ik tegen collega’s: ‘Moet je zien hoe gek ik loop! Dat is toch niet normaal?’ Ze hadden geen idee wat ik bedoelde.”

Onderdak bij gastgezin

Wie een vluchtige blik werpt op de levensloop van Sergio Vyent zal zich er niet over verbazen dat hij een aantal jaren nodig heeft gehad om zich, zoals hij zelf zegt, senang’ te gaan voelen. Toen hij werd geboren, was zijn vader al vertrokken. Zijn negentienjarige moeder was drie jaar eerder bevallen van een meisje. “Eigenlijk was ze zelf nog een kind; ze had geen idee hoe ze voor haar gezin moest zorgen. Ik twijfel niet aan haar liefdevolle bedoelingen, maar de praktische uitvoering viel toch wat tegen.” Terwijl zijn moeder werkte aan een carrière in de muziekindustrie, werd Sergio regelmatig opgevangen in een kindertehuis. Ze kreeg een nieuwe relatie, bracht een derde kind ter wereld en vertrok vervolgens van de ene op de andere dag naar Amerika. Sergio mocht bij de laatste geliefde van zijn moeder intrekken, maar besloot – op zijn elfde – de trein naar Eindhoven te nemen. Daar had ook zijn zus al onderdak gevonden bij een gastgezin. Sergio kwam terecht bij Mien, een weduwe met vijf kinderen, die haar huis openstelde voor op drift geraakte jongens en meisjes, zoals hij.

In de rest van dit artikel leest u meer over het leven en de verhalen van Marjan Berk. Om het artikel verder te kunnen lezen dient u eerst in te loggen bij Mijn ANBO.