ANBO komt naar u toe

Vrijwilliger Leo Venderbosch: “Ik geloof heel erg in persoonlijk contact en verbinding”

Actief en betrokken blijven. Dat is wat veel leden tegen ons zeggen als we hen vragen hoe ze, ondanks de onontkoombare ouderdomsgebreken, vitaal blijven. ANBO is druk in gesprek met leden over hoe ze actief kunnen blijven. We willen ons graag op diverse manieren inzetten om dicht bij leden activiteiten te organiseren.

ANBO kan dit niet alleen en heeft er uw hulp bij nodig. Daarom hebben we de afgelopen maanden een serie bijeenkomsten gehouden om met leden te bespreken wat de wensen zijn en hoe wij daaraan kunnen bijdragen. Maar we wilden natuurlijk vooral weten welke leden geïnteresseerd zijn om mee te helpen om lokale activiteiten op te zetten. Welke onderwerpen spelen er lokaal? Wie heeft welke expertise en wil hier graag over vertellen? Wie is actief binnen de gemeente op gemeentebeleid en welke ondersteuning zou dan prettig zijn? Ook komen er komend jaar weer gemeenteraadsverkiezingen. Hoe kunnen we de stem van ouderen hierbij goed laten horen?

We hopen op diverse plekken in het land bijeenkomsten te kunnen organiseren over een keur van onderwerpen: vitaal blijven, veiligheid, de digitale samenleving, wonen, beïnvloeding van gemeentebeleid en nog veel meer. We willen dit graag met andere partijen doen en zijn dan ook in gesprek met onder andere de bibliotheken en met banken zoals ABN AMRO. Doel is om samen met u aan de slag te gaan, dichtbij. We hopen dat u mee wilt doen.

Verder lezen? Log in op Mijn ANBO

Om de rest van dit artikel te kunnen lezen dient u in te loggen op Mijn ANBO.

 

Leo VENDERBOSCH