ANBO-lid Rob Jonker: na pensionering ‘autoverplaatser’

Rob Jonker is al negen jaar ‘hiker’ voor Autoreset, een bedrijf dat auto’s door heel Nederland van het ene naar het andere adres verplaatst. Hij kan het iedereen aanraden die na zijn pensioen op zoek is naar een nieuw avontuur. “Je komt buiten, ontmoet andere mensen en neemt deel aan de maatschappij.”

Na een carrière als ict-specialist bij IBM had Rob Jonker (74) vijftien jaar lang zijn eigen bedrijf. Daar had hij zoveel plezier in, dat hij pas op zijn zeventigste besloot zijn onderneming over te dragen aan zijn zoon. Het leidinggeven in combinatie met zijn andere liefhebberijen was hem intussen toch iets te hectisch geworden.

Van A naar B

Nu hij met pensioen is, heeft hij wat meer tijd voor die andere dingen: golfen en - iets minder gangbaar - zijn werk voor Autoreset, dat auto’s door heel Nederland van het ene naar het andere adres verplaatst met behulp van ‘hikers’. Jonker is een van de vele gepensioneerden die voor een bijverdienste enthousiast Nederland doorkruisen om voertuigen voor verhuur-, lease-, garage- en autobedrijven van a naar b te brengen.

In de rest van dit artikel leest u over de ervaring van Rob Jonker en wat zijn werk voor Autoreset zo leuk maakt. Om het artikel verder te kunnen lezen dient u eerst in te loggen bij Mijn ANBO.

ANBO-lid Rob Jonker
8,3
Ledenvertellen
148 beoordelingen