ANBO, ook ouderenbond voor roze ouderen

ANBO, ook de ouderenbond voor LHBTI en roze ouderen

  • Wij behartigen de belangen van roze ouderen
  • Roze 50+, samenwerking tussen ANBO en COC
  • Vraag een Roze 50+ informatiepakket aan
  • Ontvang gratis ANBO Magazine (editie 6 met Victoria False op de cover)

Roze ouderen

ANBO ook voor roze ouderen

ANBO is dé ouderenbond van Nederland. Wij zijn er voor iedereen, ongeacht de sekse, identiteit of seksuele geaardheid van ouderen en 50-plussers. Wij behartigen dus ook de belangen van de roze ouderen en LHBTI's (lesbiennes, homo's, biseksuelen, transgender- en intersekse personen). ANBO is voor diversiteit, want liefde is immers van én voor iedereen!

Speciale editie ANBO Magazine 6

ANBO Magazine 6 wordt op maandag 26 oktober, op Nationale Roze Ouderen-dag, gepresenteerd. Deze speciale editie staat volledig in het teken van seksuele- en genderdiversiteit. En niemand minder dan drag queen Victoria False prijkt op de cover van dit magazine.

Seksuele- en genderdiversiteit

Bij goed ouder worden hoort ook jezelf kunnen zijn, in alle omstandigheden. Dat is voor veel senioren helaas nog niet altijd vanzelfsprekend. In ANBO Magazine 6 gaat daarom een heel dossier over seksuele- en genderdiversiteit. Wat weten we hierover? En hoe staan we ervoor als het gaat om acceptatie van LHBTI-ouderen? Dit doen we aan de hand van feiten en cijfers, achtergrond en actualiteit. Maar vooral ook met vrolijke, aangrijpende en persoonlijke verhalen van roze ouderen.

Roze ANBO-lid worden?

ANBO is dé ouderenbond van Nederland, ook voor "roze", homo-, biseksuele, lesbische, transgender of intersekse ouderen! Wilt u zich, als LHBTI'er, aansluiten bij onze vereniging? Dan bent u van harte welkom bij ANBO! Klik op de onderstaande button en sluit uw lidmaatschap af voor slechts €48,- per jaar.

Word lid van ANBO >>

Victoria False, drag queen
Wat is dat eigenlijk, normaal? Heteroseksualiteit is over het algemeen, nog steeds, overal de norm en ik betwijfel of dat ooit echt zal veranderen. Maar in de zorg zijn er gelukkig wel veel veranderingen zichtbaar, zoals de Roze Loper, een ‘roze sleutel’ die aangeeft dat de zorginstelling bekend is met seksuele diversiteit en daar ook op kan inspelen als er problemen of pesterijen zijn. Er zijn veranderingen gaande, maar we zijn er nog lang niet.”
Victoria False, drag queen (cover ANBO Magazine 6) en ambassadeur Pride Amsterdam
Martin Moerings, Roze 50+ ambassadeur
“Nuttig zijn, daar haal ik plezier uit.” Roze 50+ is een samenwerkingsverband van ANBO en COC om de belangen van roze ouderen te behartigen.
Martin Moerings, ambassadeur Roze 50+