Welk taxivervoer is er voor ouderen en zieken?

Als u niet mobiel bent, kunt u via contractvervoer reizen. Dit geldt alleen als u slecht ter been bent en reizen met het openbaar vervoer onmogelijk is.

Door de nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) zijn gemeenten steeds terughoudender in het verstrekken van een pas voor contractvervoer. U kunt overwegen er zelf een aan te schaffen.

Wmo-vervoer vraagt u aan bij het Wmo loket van de gemeente.

Valys

Valys is speciaal vervoer voor mensen die chronisch ziek of gehandicapt zijn. Hier mag u alleen gebruik van maken als u niet met het openbaar vervoer kunt reizen en aan een aantal voorwaarden voldoet. U moet een Valyspas hebben om te kunnen reizen met Valys.

Regiotaxi

In gebieden waar het openbaar vervoer niet rijdt kunt u gebruik maken van de Regiotaxi. Iedereen mag deze taxi gebruiken. Vaak moet u minstens een uur van te voren een rit bestellen. In de taxi kunt u per rit betalen. De tarieven van de Regiotaxi zijn hoger dan de prijzen van het openbaar vervoer, maar lager dan de tarieven van een reguliere taxi. Per regio verschilt het hoe u een Regiotaxi kunt bestellen en wat de prijzen zijn.

Regiotaxi’s rijden in opdracht van een gemeente of regio. Om een Regiotaxi in uw omgeving te vinden kunt u zoeken via de zoekmachine Google. U typt dan in: regiotaxi + uw provincie. Dus bijvoorbeeld: Regiotaxi Overijssel.

Naar overzicht

Altijd een goed en passend advies met Raad & Daad

  • Krijgt u persoonlijk advies via de Raad & Daad Advieslijn
  • Vertegenwoordigen wij u in de Nederlandse politiek
  • Advies en hulp via Raad & Daad (4 uur t.w.v. €380,-)

Geen antwoord gevonden op uw vraag?

Alleen voor leden van ANBO. Ook profiteren van deze voordelen?

Lid worden