Wat zijn voorbeelden van nieuwe woonvormen?

Er ontstaan steeds meer nieuwe woonvormen voor senioren. Dat is prettig, want iedereen heeft andere wensen. Misschien kent u het verpleeg- en verzorgingshuis al, maar heeft u ook wel eens gehoord van kangoeroewoningen en levensloopbestendige woningen?

Kangoeroewoningen zijn twee woningen met een eigen voordeur, die binnen zijn verbonden via een trap of tussendeur. Op deze manier kan iemand zelfstandig wonen met familie of mantelzorgers in het huis er naast.

Levensloopbestendige woningen zijn eenvoudig aan te passen, zodat u hier tot zeer hoge leeftijd kan blijven wonen.

Aanleunwoningen bestaan al wat langer. Deze woning staat vlak bij een verzorgingstehuis. Als u redelijk mobiel bent kunt u hier wonen en ondertussen kunt u gebruik maken van de diensten van het verzorgingstehuis.

Een woonzorgzone of woonservicegebied is een plek waar mensen die zorg nodig hebben kunnen wonen. Alle voorzieningen zijn speciaal ingericht voor mensen met een lichamelijke handicap.

Op Woonz.nl leest u meer over deze bijzondere woonvormen en vindt u huizen in elk segment.

Als ANBO-lid kunt op onze site gratis een overzicht van alle zelfstandige woonvormen voor senioren downloaden. Hiervoor moet u wel inloggen. Klik hier voor het overzicht Zelfstandige Woonvormen Voor Senioren.

Naar overzicht

Altijd een goed en passend advies met Raad & Daad

  • Persoonlijk advies via de Raad & Daad Advieslijn
  • Uw stem wordt gehoord in de politiek
  • Advies en hulp via Raad & Daad (4 uur t.w.v. €380,-)

Geen antwoord gevonden op uw vraag?

Alleen voor leden van ANBO. Ook profiteren van deze voordelen?

Lid worden