Hoe kan ik bezwaar maken tegen de WOZ-beschikking van mijn woning?

De gemeente waarin u woont stelt de Waardering Onroerende Zaken (WOZ)-waarde van uw woning vast aan de hand van een taxatie of een computermodel. De WOZ-beschikking geldt één jaar. Als u het niet eens bent met de WOZ-beschikking, dan kunt u bezwaar aantekenen. U moet dan beargumenteren waarom u vindt dat de gemeente een verkeerde WOZ-waarde heeft vastgesteld.

Uw bezwaar moet binnen zes weken na de datum van de WOZ-beschikking zijn ingediend bij de gemeente. De gemeente moet in hetzelfde kalenderjaar als waarin u uw bezwaar heeft ingediend een beslissing nemen. Bent u het opnieuw niet eens met de beslissing? Dan kunt u in beroep gaan bij de sector bestuursrecht van de rechtbank. Vervolgens kunt u nog proberen uw gelijk te halen in hoger beroep bij de belastingkamer van het Gerechtshof en in beroep bij de Hoge Raad.

Wanneer u niet uitdrukkelijk om uitstel van betaling vraagt moet u de aanslag betalen.

Meer over bezwaar voor een WOZ-beschikking leest u hier

Lukt het u niet om binnen zes weken bezwaar te maken omdat u bijvoorbeeld nog niet voldoende informatie heeft om uw argumenten te onderbouwen dan kunt u een pro forma WOZ-bezwaarschrift indienen.

Als ANBO-lid kunt u op onze site gratis een voorbeeld bezwaarschrift tegen WOZ-beschikking en/of een pro forma bezwaarschrift downloaden. Hiervoor moet u wel inloggen.

Klik hier voor het voorbeeld bezwaarschrift WOZ-beschikking en pro forma WOZ-bezwaarschrift.

Naar overzicht

Altijd een goed en passend advies met Raad & Daad

  • Krijgt u persoonlijk advies via de Raad & Daad Advieslijn
  • Vertegenwoordigen wij u in de Nederlandse politiek
  • Advies en hulp via Raad & Daad (4 uur t.w.v. €380,-)

Geen antwoord gevonden op uw vraag?

Alleen voor leden van ANBO. Ook profiteren van deze voordelen?

Lid worden