Meer bescherming bij boeken van vakanties

In de toekomst worden vakantiegangers beter beschermd. Hierover hebben de leden van het Europees Parlement op 27 oktober 2015 gestemd. Reizigers die online hun eigen vakantiepakket samenstellen, krijgen straks dezelfde bescherming als consumenten die een reis boeken via traditionele reisbureaus.

De nieuwe regels:

  1. Consumenten kunnen een pakketreis annuleren en hun geld terugkrijgen als de prijs met meer dan 8% stijgt. Annuleren wordt ook mogelijk bij bepaalde gebeurtenissen, zoals een natuurramp of terroristische aanslag.
  2. Aanbieders moeten reizigers informeren over hun rechten, waarbij duidelijk moet zijn welke partij verantwoordelijk is als er iets misgaat.
  3. Vóór het sluiten van een reisovereenkomst moeten reisorganisaties en ondernemers aan de reiziger duidelijk maken dat zij een pakketreis kopen.
  4. Vakantiegangers moeten essentiële informatie ontvangen voordat zij een reis boeken. Zoals het alarmnummer, vertrektijden en alle mogelijke extra kosten.
  5. Consumenten krijgen dezelfde bescherming bij 'click-through-aanbiedingen' (= naast vliegticket boeken word je doorgeleid naar website van een hotel om ook accommodatie te boeken) als bij georganiseerde reispakketten of combinaties van diensten die geboekt worden bij een enkele aanbieder.
Naar overzicht

Altijd een goed en passend advies met Raad & Daad

  • Krijgt u persoonlijk advies via de Raad & Daad Advieslijn
  • Vertegenwoordigen wij u in de Nederlandse politiek
  • Advies en hulp via Raad & Daad (4 uur t.w.v. €380,-)

Geen antwoord gevonden op uw vraag?

Alleen voor leden van ANBO. Ook profiteren van deze voordelen?

Lid worden