Kan ik ook digitaal bezwaar indienen bij de Belastingdienst tegen een aanslag Inkomstenbelasting?

Naast het indienen van een schriftelijk bezwaar tegen een aangifte Inkomstenbelasting bestaat er ook de mogelijkheid het bezwaar digitaal in te dienen. Dit doet u via de website van de Belastingdienst. Voor het indienen van een digitaal bezwaarschift moet u op de website van de Belastingdienst inloggen met uw DigiD-code.

U kunt digitaal bezwaar maken tegen een:

  • Aanslag of navorderingsaanslag inkomstenbelasting/premie volksverzekeringen;
  • Aanslag of navorderingsaanslag inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet;
  • Inkomen dat gebruikt is voor een toeslag, eigen bijdrage of toelage.

Let wel:

  • U kunt geen bijlagen meesturen met het online bezwaarformulier. Wilt u dit wel, bijvoorbeeld van een jaaropgaaf? Gebruikt u hiervoor dan het schriftelijke bezwaarformulier dat u via de website van de Belastingdienst kunt downloaden. U vult dit formulier in en stuurt dit formulier samen met gewenste bijlage(n) per post aan de Belastingdienst.
  • Bent u het niet eens met een voorlopige aanslag? Dan kunt u geen bezwaar maken. Wel kunt u dan een wijziging doorgeven. Bijvoorbeeld via het aangifteprogramma.

Bent u door een vrijwilliger van de ANBO Belastingservice geholpen bij de aangifte inkomstenbelasting? Neem dan voor het indienen van een bezwaarschrift contact op met die vrijwilliger.

Naar overzicht

Geen antwoord gevonden op uw vraag?

Alleen voor leden van ANBO. Ook profiteren van deze voordelen?

Lid worden