Heeft u zorgkosten?

Als u kosten maakt in verband met een ziekte of handicap, kunt u een deel daarvan op het inkomen in mindering brengen. U betaalt dan minder belasting of krijgt in sommige gevallen zelfs belasting terug. Voor de aftrek van deze zorgkosten gelden wel voorwaarden. Die staan opgesomd in een vrijwel volledig overzicht van de aftrekbare kosten: aftrek ziektekosten 2020

Ook als u helemaal geen belasting betaalt, is het toch verstandig om aangifte inkomstenbelasting te doen als u zorgkosten heeft. U krijgt dan geen belastingteruggave, maar mogelijk wel een teruggave uit de Regeling Tegemoetkoming specifieke zorgkosten (TSZ-regeling). Deze is speciaal bedoeld voor mensen met aftrekbare zorgkosten bij een laag inkomen. Bijvoorbeeld als u alleen een AOW-pensioen ontvangt.

Hulp nodig?

De ANBO Belastingservice

Heeft u, op fiscaal of digitaal vlak, hulp nodig bij uw belastingaangifte? Dan heeft ANBO, exclusief voor leden, de Belastingservice. Voor slechts €12,- per adres (€17,- als er sprake is van een fiscaal partner) komt er Belastinginvuller bij u thuis om u te helpen bij de jaarlijkse aangifte.

Wilt u meer weten over onze Belastingservice? Klik dan hieronder voor meer informatie over deze dienstverlening.

Lees meer over de ANBO Belastingservice

Naar overzicht

Geen antwoord gevonden op uw vraag?

Alleen voor leden van ANBO. Ook profiteren van deze voordelen?

Lid worden