Hoe herken ik WhatsApp-fraude?

Wat is WhatsApp-fraude?

WhatsApp-fraude, maar ook sms-fraude gebruiken criminelen om toegang te krijgen tot uw bankrekening. Via what’s app of sms vraagt een familielid of een bekende aan u een flink bedrag over te maken. Er is altijd haast bij, zodat het lijkt dat u snel moet handelen. Het blijkt echter om een oplichter te gaan; geen familielid of goede bekende te zijn.

Oplichters zijn er vaak heel goed in om u te laten geloven dat de afzender van het bericht écht uw kind, kleinkind, of uw beste vriend(in) afkomstig is. Ze appen of sms'en over uw (klein)kinderen of familie over iets dat in de afgelopen periode is gebeurd. Hoe ze dat weten? De oplichter kan deze gegevens vinden op internet. Een bericht op Facebook of LinkedIn, maar ook omdat u bijvoorbeeld op Marktplaats actief bent. 

Hoe herken ik WhatsApp-fraude?

Wilt u weten hoe u WhatsApp- of hulpvraagfraude kunt herkennen én voorkomen. Lees dan hieronder verder. Bent u nog geen lid van ANBO? Word dan lid voor €48,- per jaar en krijg toegang tot alle informatie op onze website, persoonlijk advies via Raad & Daad en hulp van onze vrijwilligers.

Naar overzicht

Altijd een goed en passend advies met Raad & Daad

  • Krijgt u persoonlijk advies via de Raad & Daad Advieslijn
  • Vertegenwoordigen wij u in de Nederlandse politiek
  • Advies en hulp via Raad & Daad (4 uur t.w.v. €380,-)

Geen antwoord gevonden op uw vraag?

Alleen voor leden van ANBO. Ook profiteren van deze voordelen?

Lid worden