Welke korting geldt er op de basis- en aanvullende zorgverzekering?

In de media zijn er een aantal berichten verschenen over de collectieve zorgverzekeringen en de korting op de basis- en de aanvullende verzekering in 2020. Zo zou een collectieve verzekering minder gunstig zijn of worden voor verzekerden. Hoe zit het nu precies? En wat betekent het voor u? ANBO zocht het uit!

Er zijn twee belangrijke veranderingen voor 2020:

  1. Ten eerste wijzigt de overheid de maximale korting op de (verplichte) basisverzekering van 10% naar 5%. Dat maakt de basisverzekering iets duurder. De korting voor (niet verplichte) aanvullende verzekering wordt door de zorgverzekeraar zelf bepaald, niet door de overheid. Hierin zijn dus geen verplichte wijzigingen.
  2. De tweede verandering is dat verzekeraars aangeven welke zorginhoudelijke afspraken er zijn gemaakt. De verzekeraar kijkt namelijk niet alleen naar de korting, maar moet ook afspraken maken met de organisaties en instellingen waarbij u korting krijgt over de inhoud van het zorgpakket. Dit betekent dat de collectieve zorgverzekering van minder korting, naar betere voorwaarden gaat.

In het Zorgcollectief heeft ANBO voor haar leden kortingen bedongen bij de twaalf deelnemende zorgverzekeraars. Daarnaast worden er ook afspraken gemaakt over de inhoud van uw polis. Kortom: het voordeel en de korting voor u als ANBO-lid, blijft gewoon bestaan. Nieuwsgierig geworden?

Klik hier om uw voordeel te berekenen met de Heilbron Zorgvergelijker. 

 

Naar overzicht

Altijd een goed en passend advies met Raad & Daad

  • Krijgt u persoonlijk advies via de Raad & Daad Advieslijn
  • Vertegenwoordigen wij u in de Nederlandse politiek
  • Advies en hulp via Raad & Daad (4 uur t.w.v. €380,-)

Geen antwoord gevonden op uw vraag?

Alleen voor leden van ANBO. Ook profiteren van deze voordelen?

Lid worden