Welke collectiviteitskorting krijg ik via ANBO?

Collectiviteitskorting

Via het ANBO Zorgcollectief kunt u profiteren van collectiviteitskorting op uw zorgverzekering. ANBO heeft met 12 verzekeraars afspraken gemaakt over korting op de basis- en de aanvullende verzekering. Voor 2020 is de maximale korting op de basisverzekering echter verlaagd van 10 naar 5%. Let op: deze verlaging geldt alleen voor de basisverzekering en niet voor de aanvullende verzekering.

Waarom is de collectiviteitskorting verlaagd?

Minister Bruins van Volksgezondheid vond de kortingen op de basisverzekering te hoog. De collectiviteitskorting was ooit bedacht om binnen een collectiviteit inkoopvoordeel te behalen. Daar stond dan de korting op de premie tegenover. Dit doel is nooit echt bereikt. De minister wil met deze maatregelen verzekeraars stimuleren meer te doen aan de invulling van de collectiviteiten gericht op preventie en vitaliteit van de verzekerden. Het bevorderen van de gezondheid van deelnemers aan een zorgcollectief gaat makkelijker als de doelgroep bepaalde overeenkomst heeft. Denk aan senioren, medewerkers in de bouw of mensen in de zorg. Op die manier kan gericht aan vitaliteit gewerkt worden. Alle belanghebbenden, dus ook verzekeringsadviseurs, werkgevers en ledenorganisaties moeten ervoor zorgen dat de zorgcollectiviteit zorginhoudelijk toegevoegde waarde biedt. Daar tegenover staat dus die maximale korting van 5%.

Wat is het voordeel van een collectieve zorgverzekering nu deze korting is verlaagd?

De toegevoegde waarde zit hem in een zorgverzekering die is afgestemd op de wensen van het bedrijf en de behoeften van de medewerkers. De adviseur doet vooraf, samen met de werkgever, een onderzoek onder de verzekeraars. Vervolgens wordt in overleg een verzekeraar gekozen met de best passende pakketten en vergoedingen. Dankzij meer deelnemers kunnen werkgevers betere afspraken maken met verzekeraars over gezondheidsprogramma’s, vitaliteitsacties, preventief medisch onderzoek, gratis griepprikken et cetera.

Naar overzicht

Altijd een goed en passend advies met Raad & Daad

  • Krijgt u persoonlijk advies via de Raad & Daad Advieslijn
  • Vertegenwoordigen wij u in de Nederlandse politiek
  • Advies en hulp via Raad & Daad (4 uur t.w.v. €380,-)

Geen antwoord gevonden op uw vraag?

Alleen voor leden van ANBO. Ook profiteren van deze voordelen?

Lid worden