Ik ben ouder dan 75 jaar. Hoe lang van tevoren moet ik mijn rijbewijs vernieuwen?

Onderdeel van het vernieuwen is een medische keuring. Daarom moet u bij het aanvragen ook een gezondheidsverklaring invullen en insturen. Het CBR, dat moet beslissen op uw verzoek heeft het echter erg druk en kampt met achterstanden.

Wat kunt u het beste doen?

Vraag de verlenging digitaal aan. Daarvoor hebt u uw DigiD-code nodig met sms-bevestiging. Heeft u wel een DigiD-code maar nog geen sms-bevestiging? Dat kunt u regelen via MijnDigid. Hoe dat moet, leest u hier.

Heeft u al sms-bevestiging of hebt u die inmiddels geactiveerd? Vul dan de gezondheidsverklaring in: invullen gezondheidsverklaring.

Kunt u alle vragen met ‘nee’ beantwoorden? Vul de gezondheidsverklaring minimaal vier maanden voor het verlopen van uw rijbewijs online in. Moet u één of meerdere vragen van de verklaring met ‘ja’ beantwoorden? Houdt u dan zes maanden aan!

In beide gevallen kunt u ook beter meteen een afspraak met een keuringsarts maken. ANBO heeft met andere organisaties een landelijk netwerk van officieel geregistreerde keuringsartsen opgezet. Die vindt u op deze pagina.

Heeft u al eerder een gezondheidsverklaring aangevraagd maar nog niets gehoord? Het CBR handelt de aanvragen af op datum binnenkomst én op de duur van de wachttijd.

Geen antwoord gevonden op uw vraag?

Alleen voor leden van ANBO. Ook profiteren van deze voordelen?

Lid worden