Ik ben ouder dan 75 jaar. Hoe lang van tevoren moet ik mijn rijbewijs vernieuwen?

Onderdeel van het vernieuwen van uw rijbewijs is een medische keuring. Daarom moet u bij het aanvragen ook een gezondheidsverklaring invullen en insturen. Het CBR, dat moet beslissen op uw verzoek heeft het echter erg druk en kampt met achterstanden.

Wat kunt u het beste doen?

Vraag de verlenging digitaal aan. Daarvoor hebt u uw DigiD-code nodig met sms-bevestiging. Heeft u wel een DigiD-code maar nog geen sms-bevestiging? Dat kunt u regelen via MijnDigid. Hoe dat moet, leest u hier.

Heeft u al sms-bevestiging of hebt u die inmiddels geactiveerd? Vul dan de gezondheidsverklaring in: invullen gezondheidsverklaring.

Kunt u alle vragen met ‘nee’ beantwoorden? Vul de gezondheidsverklaring minimaal vier maanden voor het verlopen van uw rijbewijs online in. Moet u één of meerdere vragen van de verklaring met ‘ja’ beantwoorden? Houdt u dan zes maanden aan!

In beide gevallen kunt u ook beter meteen een afspraak met een keuringsarts maken. ANBO heeft met andere organisaties een landelijk netwerk van officieel geregistreerde keuringsartsen opgezet. Die vindt u op deze pagina.

Heeft u al eerder een gezondheidsverklaring aangevraagd maar nog niets gehoord? Het CBR handelt de aanvragen af op datum binnenkomst én op de duur van de wachttijd.

Rijbewijs verlengen 75 jaar - medische keuring
Click outside of the modal to close it
Naar overzicht

Geen antwoord gevonden op uw vraag?

Alleen voor leden van ANBO. Ook profiteren van deze voordelen?

Lid worden