Hoe werkt een corona zelftest?

Hoe werkt een corona zelftest?

Een zelftest is een test die u zelf thuis kunt afnemen om te zien of u besmet bent met het coronavirus.

Zelftesten zijn niet bedoeld om te testen bij klachten. Of om te testen als u in contact was met iemand met corona of als u terugkeert uit een risicogebied. Daarvoor maakt u nog steeds een testafspraak bij de GGD

Welke zelftesten zijn goedgekeurd door de overheid? (berichtgeving 16 april)

https://www.rijksoverheid.nl/documenten/publicaties/2021/03/10/ontheffingen-antigeentesten

Vanaf wanneer is een zelftest beschikbaar? 

De zelftesten zijn binnenkort ook beschikbaar in de supermarkt. Bij Albert Heijn zijn de zelftesten te koop vanaf woensdag 21 april. Ook bij de Lidl zullen ze in de week van 19 april beschikbaar zijn. De Jumbo gaat naar eigen zeggen de zelftesten 'op korte termijn' ook aanbieden. 

Zelftesten zijn vanaf woensdag 31 maart beschikbaar bij de apotheek. Uitslag van deze sneltest is binnen 15 minuten. Lees meer en bekijk het filmpje hoe het werkt: https://nos.nl/artikel/2374830-zelftests-corona-nu-bij-apotheek-te-koop-uitslag-binnen-een-kwartier.html 

Positieve of negatieve zelftest

Bij een positieve zelftest uitslag heeft u waarschijnlijk corona. U moet dan maatregelen treffen, zoals in isolatie gaan. Én u moet de uitslag laten bevestigen door een test door de GGD. 

Is de uitslag van uw zelftest negatief? Dan heeft u waarschijnlijk geen corona. Maar let op: een negatieve testuitslag is niet 100% betrouwbaar. Het is belangrijk om voorzichtig te blijven. Houd u aan de basisregels, zoals handen wassen, afstand houden en thuisblijven bij klachten. Blijf ook extra voorzichtig rondom mensen met een kwetsbare gezondheid.

Lees meer over de corona zelftest

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/testen/zelftesten 

Naar overzicht

Geen antwoord gevonden op uw vraag?

Alleen voor leden van ANBO. Ook profiteren van deze voordelen?

Lid worden