Hoe wordt de hoogte van mijn eigen bijdrage berekend?

De eigen bijdrage zorg met verblijf (u verblijft dan in een instelling) wordt bepaald op basis van uw inkomen, vermogen, huishouden en uw zorgindicatie. Met de rekenhulp van het CAK kunt u uw eigen bijdrage berekenen. Let op: dit is een schatting.

Lage eigen bijdrage

Meestal betaalt u de eerste zes maanden bij verblijf in een instelling de lage eigen bijdrage. De lage eigen bijdrage is altijd verschuldigd als één van de huwelijkspartners in een instelling is opgenomen en de ander thuis blijft wonen.

In 2017 is de lage eigen bijdrage minimaal 160,60 euro per maand en maximaal 842,80 euro per maand. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van uw persoonlijke omstandigheden. Op de website van het CAK kunt u precies lezen hoe de lage eigen bijdrage wordt berekend.

Hoge eigen bijdrage

De hoge eigen bijdrage voor een verblijf in een instelling is maximaal 2.312,60 euro per maand. Hierbij houdt het CAK er uiteraard rekening mee dat u kleed- en zakgeld overhoudt. Op de website van het CAK kunt u lezen hoe de hoge eigen bijdrage wordt berekend.

Altijd een goed en passend advies met Raad & Daad

  • Persoonlijk advies via ANBO Raad & Daad
  • Uw stem wordt gehoord in de politiek

Geen antwoord gevonden op uw vraag?

Alleen voor leden van ANBO. Ook profiteren van deze voordelen?

Lid worden