Generatie ANBO, de podcast van ouderenbond ANBO
Generatie ANBO Podcast

Podcast

Iedereen wordt ouder, hoe we dit worden en ervaren verschilt van persoon tot persoon. Hierbij telt onze gezondheid, vitaliteit, betrokkenheid, inkomen, pensioen, werk- en levenservaring mee. Daarnaast verandert de maatschappij, de (ongeschreven) regels, normen en waarden, onze eigen visie en kijk op het leven, maar ook de technische mogelijkheden (digitalisering), de waarde van ons geld (koopkracht) en de praktische en emotionele invulling van ons dagelijks leven. Hoe gaan we tegenwoordig om met stress en werkdruk, wat doen we nog op papier en hoe zorgen we voor onszelf én de mensen om ons heen?
Verschillende generaties, van jong tot oud

In onze podcast gaan wij op een leuke manier het gesprek hierover aan met de verschillende generaties en vanuit verschillende perspectieven. Van jong tot oud, van leek tot expert en van digibeet tot digital native. En eigenlijk komen we daardoor tot één conclusie: zoveel verschil maakt leeftijd, interesse, inkomen, levensfase of -ervaring helemaal niet. Zolang we het samen ervaren én bespreken, vormen we één generatie, namelijk... “Generatie ANBO”. Hieronder alvast een voorproefje (teaser)!

Luistert u mee?

Onze Podcast "Generatie ANBO" is gratis te beluisteren op Soundcloud en Spotify (u heeft hiervoor geen account nodig). Luistert u mee? Klik hieronder en:

Luister mee op Spotify >>

Luister mee op Soundcloud >

Luister mee op Google >>

De eerste aflevering: het digitale woordenboek van PCHulp Guus

Raak de foto's van je kleinkinderen of je financiële gegevens op je computer niet kwijt. In deze eerste aflevering is Guus van de PCHulp te gast en hij vertelt over digitale veiligheid issues, geeft uitleg over moeilijke termen en heeft handige tips voor de back-up van de computer.

Meepraten?

Wilt u meepraten in of nadenken over onze podcast? Of wilt u adverteren? Neem dan contact met ons op via de onderstaande button!

Neem contact op >>

Luister onze magazines

Wist u dat u ook het ANBO Magazine kunt beluisteren? Log in bij Mijn ANBO en lees hieronder meer.  

Beluister de Generatie ANBO podcast

Wat is een podcast?

Een podcast is een geluidsbestand. Een bestand dat op ieder gewenst moment is te beluisteren via pc, laptop, tablet of smartphone. U leest er meer over op deze pagina. Vanuit deze pagina kunt u ook direct onze allereerste podcast beluisteren. 

Over podcasts

ANBO Podcast Digitale PC hulp

Het digitale woordenboek van PCHulp Guus

Raak de foto's van je kleinkinderen of je financiële gegevens op je computer niet kwijt. Te gast is Guus van de PCHulp en hij vertelt over digitale veiligheid issues, geeft uitleg over moeilijke termen en heeft handige tips voor de back-up van de computer.
Lees meer