Creatieve Campagne Marketeer (32-36 uur per week)

Help jij ANBO, de oudste en meest invloedrijke seniorenorganisatie, te laten verdubbelen in ledenaantal? Ben jij de Marketeer die vanuit de driehoek doelgroep-propositie-kanaal de meest creatieve en effectieve (online én offline) campagnes van A tot Z bedenkt, uitwerkt, activeert en optimaliseert met als doel leden te werven of te behouden? Dan ben jij de Campagne Marketeer die wij bij ANBO zoeken!

Wat ga je doen?

Als Campagne Marketeer vertaal je de propositie van ANBO in ijzersterke, creatieve en unieke (cross channel) campagnes naar onze doelgroep toe en activeert en optimaliseert deze voor de verschillende, online én offline, kanalen. Je werkt projectmatig aan de hand van een periodieke campagne- en structurele marketingkalender. Bij het bedenken, opzetten en optimaliseren van campagnes bewaak je continu het budget. En je combineert commercieel denken met maatschappelijk doen. ANBO maakt zich namelijk hard voor de belangen van alle ouderen in Nederland. Als marketeer is het daarom wél zo fijn dat je op z’n minst maatschappelijk betrokken bent.

Je komt te werken in een professioneel, data gedreven team dat zich bezighoudt met Ledenwerving & behoud en Communicatie. Dit zelfsturende team bestaat uit 5 collega’s. Samen verantwoordelijk voor het gehele resultaat met eigen expertise (website en content, e-mail marketing, social media, het magazine,  ledenwerving en behoud). Het doel? Om voor nog meer senioren een bondgenoot  voor lang en gelukkig leven te kunnen zijn. 

Wat betreft het resultaat van jouw campagnes en nieuwe “out of the box” ideeën, rapporteer je direct aan de directeur. Binnen ANBO zijn geen hiërarchische lagen en tussen de afdelingen bestaan geen drempels of lange lijnen. In projectteams kom je – althans, dat vinden wij - tot de beste en mooiste resultaten! Dit betekent dat je ook zal mogen en moeten samenwerken met je teamgenoten en je collega’s van Public Affairs, Bedrijfsvoering, de Ledenservice en het Adviesteam.
Uiteraard is affiniteit met de doelgroep belangrijk. Als Campagne Marketeer moet je weten wat er speelt onder en wat belangrijk is voor ouderen. Je hoeft natuurlijk geen deel uit te maken van de doelgroep. Iedereen wordt immers ouder en ook iedereen wil lang en gelukkig leven, toch?

Wat kan en mag je verwachten?

Als Campagne Marketeer vervul je je rol met eigen verantwoordelijkheden en heb je veel ruimte voor creatie, inspiratie en eigen visie. Je kunt op jouw manier bijdragen aan onze organisatie én de samenleving. 
Al doende leer je het meest, daarom mag je als Marketeer gerust iets nieuws uitproberen. Je kunt eigenlijk niets fout doen, zolang je weet waarom iets wel of juist niet gewerkt heeft en dit ook met data en statistieken kunt aantonen. En het leuke is: als één van jouw acties of campagnes succesvol is, dan merk je dit gelijk! 

Wat je verder kunt verwachten:

 • Een goed marktconform salaris
 • 24 vakantiedagen op fulltime basis
 • Een baan voor 32 tot 36 uur per week
 • De mogelijkheid om 4 x 9 uur te werken
 • De flexibiliteit om deels thuis te werken, als je eenmaal up-to-speed bent
 • Een eindejaarsuitkering en een persoonlijk keuzebudget en loopbaanbudget waarmee je zelf leuke relevante opleidingen en trainingen kunt volgen of extra verlof kunt kopen
 • Een fijn kantoor met goede faciliteiten, dat goed bereikbaar is (lees: op loopafstand van het treinstation van Woerden, dichtbij toegangswegen en voldoende gratis parkeerplekken)
 • Een domi-lunch én regelmatig een borrel met jouw collega’s

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een maatschappelijk betrokken marketeer met ruime ervaring in het (online en offline) marketing vak. Bij voorkeur iemand die net even anders durft te denken én te doen, maar ideeën en acties wel altijd weet te onderbouwen en ondersteunen met de juiste analytische data. Een Marketeer met vernieuwende en creatieve ideeën en campagnes. Een Marketeer die mogelijkheden ziet om ook samen met partners kansen te benutten. Een Marketeer die continu de juiste propositie, op het juiste moment, via de juiste kanalen, met de juiste boodschap bij de doelgroep onder de aandacht weet te brengen. Iemand die het doel (het werven en behouden van leden) nooit uit het oog verliest. En niet geheel onbelangrijk: we zoeken een enthousiaste, ondernemende en spontane persoonlijkheid. Iemand met een gezonde dosis humor en zelfspot. 

Wij zoeken iemand die beschikt over:

 • Minimaal hbo werk- en denkniveau;
 • 3 tot 5 jaar werkervaring in (cross channel) campagne marketing, meer of minder ervaring is ook mogelijk, dan passen we de inhoud van je rol aan 
 • Strategisch inzicht, maar ook de skills om zelf aan het werk te gaan;
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal;
 •  Kennis van en ervaring met offline marketingtechnieken, bijvoorbeeld DM, RTV, events, print en TM;
 • Kennis van en ervaring met een diverse range aan online technieken zoals Google Analytics, SEA en E-mailmarketing;
 • Creatieve ervaring met content creatie en graphic design, bijvoorbeeld met Canva of Photoshop;
 • Een creatieve, commerciële, analytische én sociale pet ;).

Solliciteer direct!

Is dit dé baan voor jou? Solliciteer dan door een e-mail met CV en een korte motivatie te sturen naar a.sipkens@anbo.nl of m.bloks@anbo.nl. Ken je misschien iemand voor wie deze vacature interessant is? Stuur deze vacature dan door.

Over ons

ANBO is dé bondgenoot voor lang en gelukkig leven. Wij zijn een vereniging van, voor en door leden. Leden helpen elkaar, delen informatie en ervaringen. Sinds de oprichting in 1900 behartigen we de belangen van ouderen. Tegenwoordig doen we dat op het gebied van inkomen, pensioen, de digitale samenleving, wonen, veiligheid en gezondheid. ANBO biedt leden op deze onderwerpen informatie, advies en ondersteuning en voordeel & gemak. We brengen mensen bij elkaar door ons digitale  ontmoetingstrefpunt. En we werken nauw samen met de andere (ouderen) organisaties als dat nodig is. 

Vacature Campagne Marketeer - Woerden - ANBO

Over de functie

Locatie
Hoofdkantoor Woerden
Functie
Creatieve Campagne Marketeer (32-36 uur per week)

Geïnteresseerd?

Solliciteer direct!

Is dit dé baan voor jou? Solliciteer dan door een e-mail met CV en een korte motivatie te sturen naar a.sipkens@anbo.nl of m.bloks@anbo.nl. Ken je misschien iemand voor wie deze vacature interessant is? Stuur deze vacature dan door.

Naar overzicht