Voor de pers

De persvoorlichting is uitsluitend bedoeld voor journalisten. Ook buiten kantooruren is een woordvoerder bereikbaar. 

ANBO studio

Door onze inpandige studio in Woerden kunt u tot een half uur voor uitzending nog interviews met ons opnemen en meenemen in uw bulletin. De studio is zo opgezet dat journalistieke onafhankelijkheid gegarandeerd is, want: Verslaggever/redacteur stelt zelf de vragen aan de woordvoerder; verslaggever/redacteur kiest uit ruw materiaal zelf de quotes voor de uitzending. Benieuwd hoe 't werkt? Bekijk de instructievideo:

Onze persvoorlichter

Bernadet Naber

Bernadet Naber

Woordvoerder/persvoorlichter
Bernadet onderhoudt contacten met journalisten en zoekt – waar mogelijk - podia voor onze standpunten en thema’s. Ondersteunt de directeur-bestuurder en collega’s op kantoor bij externe communicatie en ontwikkelt on- en offline communicatiemiddelen.
Telefoon

Laatste nieuwsberichten

Geborduurd huis
29 januari 2020
Wonen

ANBO en ActiZ lanceren online tool woonopgave ouderen voor gemeenten

Veel gemeenten hebben geen inzicht in de vergrijzing van hun bevolking en de woningopgave die dat met zich meebrengt. Met een nieuwe online tool hebben ANBO en ActiZ dat voor alle gemeenten in Nederland in kaart gebracht.
Lees meer
Geld en stethoscoop
22 januari 2020
Inkomen

Oproep ANBO aan politiek: pak door met vernieuwen toeslagensysteem

Gisteravond, dinsdag 21 januari, was er een debat in de Tweede Kamer over de problemen bij de Belastingdienst. Minister-president Rutte gaf in dat debat aan dat hij van het huidige toeslagensysteem af wil. Net als een meerderheid in de Tweede Kamer.
Lees meer
Bouwhelm, werkhandschoen op een muur voor in aanbouw zijnde appartementen
21 januari 2020
Wonen

Geen excuus meer: er moeten nieuwe woonvormen komen!

Vandaag verscheen een rapport van de Taskforce Wonen en Zorg met de conclusie dat er op dit moment onvoldoende geschikte woningen zijn voor de groeiende groep ouderen.
Lees meer
Meer nieuws