Willem Reijn

Willem Reijn

Willem Reijn

Functie
Adviseur Collectieve Belangenbehartiging Inkomen
Telefoon

Blogberichten van Willem Reijn

Pensioenblog Willem Reijn | 24 maart 2023 | ANBO

'Rien á la main' in de Senaat

24 maart 2023 door Willem Reijn
Of de verpletterende overwinning van de BBB bij de Statenverkiezingen iets gaat betekenen voor de pensioenwet, vroeg een bekende mij. U weet het: de Provinciale Staten kiezen in mei de nieuwe Eerste Kamer en die treedt op 15 juni aan.
Lees meer
Blog Willem Reijn | Let op Senaat: na verdeling van de pensioenpot is er geen weg terug | ANBO

Let op Senaat: na verdeling van de pensioenpot is er geen weg terug!

24 februari 2023 door Willem Reijn
De Eerste Kamer is enthousiast begonnen aan de behandeling van de Wet Toekomst Pensioenen. U weet het inmiddels: de wet die ons pensioenstelsel drastisch gaat veranderen. Verbeteren, zeggen de voorstanders. Vernietigen, stellen radicale tegenstanders. De pensioenwet stelt dan ook iets voor: als de wet is doorgevoerd en de 1440 miljard euro is verdeeld, is er geen weg meer terug. Dat was bij vorige aanpassingen wel anders.
Lees meer
Blog Willem Reijn | De miljarden vliegen je om de oren | ANBO

De miljarden vliegen je om de oren

27 januari 2023 door Willem Reijn
De grote pensioenfondsen maakten donderdag hun jaarcijfers over 2022 bekend. De voorzitter van het grootste fonds, Harmen van Wijnen, noemt 2022 ‘het jaar van de pensioenparadox’. Van Wijnen doelt op de flinke verliezen die zijn geleden, terwijl de dekkingsgraden zijn gestegen en het ABP zelfs een historische 12 procent kon indexeren.
Lees meer
Pensioenblog Willem Reijn

Een prachtig pensioenstelsel!

23 december 2022 door Willem Reijn
De Wet Toekomst Pensioenen is door de Tweede Kamer. Voor wie zijn stemgedrag in maart bij de Provinciale Verkiezingen wil laten afhangen van het stemgedrag rond pensioenen in de kamer: VVD, D66, CDA, ChristenUnie, PvdA, GroenLinks, SGP en Volt stemden vóór, alle anderen tegen. Uitslag: 93-48.
Lees meer

Ondertussen in Den Haag

18 november 2022 door Willem Reijn
En nu gaat de Tweede Kamer over op monnikenwerk: elke regel van de Wet Toekomst Pensioenen wordt tot achter de komma ontleed om te kijken wat er staat en of dat wel deugt. En als ze er niet uitkomen, dan vragen de Kamerleden wat er nu eigenlijk precies staat, dan wel bedoeld wordt – ondanks een kleine vijfhonderd pagina’s toelichting.
Lees meer
Blog Willem Reijn | De strijd om de pensioenpot is al begonnen | ANBO

De strijd om de pensioenpot is al begonnen

13 oktober 2022 door Willem Reijn
Moet de nieuwe pensioenwet nu wel of niet worden aangenomen? De Tweede Kamer buigt zich over die vraag en – het mag worden vastgesteld – die doet dat niet op een achternamiddag. Woensdag tikte de commissie Sociale Zaken en Werkgelegenheid de veertig uur vergaderen over dit onderwerp aan.
Lees meer
Blog Willem Reijn | Het vertrouwen in de pensioenwet is nog ver weg | ANBO

Het vertrouwen in de pensioenwet is nog ver weg

16 september 2022 door Willem Reijn
Het was voor de pensioenliefhebber een week om de vingers bij af te likken. En zeker voor mij, want woensdag 14 september was mijn eerste AOW-dag! Precies de dag dat wij bij minister Carola Schouten op bezoek waren om te praten over de Wet Toekomst Pensioenen. Voor de gein hebben we symbolisch mijn recht op AOW ondertekend. Niet dat ik nu stop: ik blijf werken tot het nieuwe pensioenstelsel is ingevoerd, ergens rond 26/27.
Lees meer
Blog Willem ANBO 15 juli

Eén zwaluw, maar geen zomer

14 juli 2022 door Willem Reijn
Ook bij mij ligt inmiddels de brief van het pensioenfonds, waarin verhoging van het aanstaande pensioen wordt aangekondigd. Dat gebeurt terecht met een zakelijke toonzetting, niet met feestgedruis of gejuich. De verhogingen van dik twee procent was immers mooi geweest in normale tijden – en die zijn er nu niet.
Lees meer
Blog Willem Reijn | De rente stijgt niet, maar daalt – net als uw pensioen | ANBO

De rente stijgt niet, maar daalt – net als uw pensioen

16 juni 2022 door Willem Reijn
Is de rente nu omhoog of omlaag? Het is maar net hoe u ernaar wilt kijken.
Zelfde vraag: als ik word geïndexeerd, krijg ik dan meer of minder te besteden? Het is maar hoe je het bekijkt.
Lees meer
Blog Willem Reijn | Waarom uw fonds minder profiteert van de stijgende rente

Waarom uw fonds minder profiteert van de stijgende rente

30 mei 2022 door Willem Reijn
En gaat uw pensioenfonds dit jaar indexeren? Als u bij Philips of Shell zit, ziet het er wel goed uit. Maar bij de grote fondsen staat een verhoging van de pensioenen nog te bezien. En de fondsen beginnen ook nog eens flink uit elkaar te lopen.
Lees meer