Andere uitgaves

Actrices Doris Baaten en Linda Wagenmakers op de cover van ANBO Magazine

ANBO Magazine 3 van 2024

Op de fiets, in de auto, met bus, trein of taxi; van A naar B komen kan op heel veel manieren. En tot op hoge leeftijd mobiel blijven betekent vrijheid en grip op je leven. Daarom staat ANBO Magazine 3 van 2024 voor een groot deel in het teken van een dossier over vervoer. Hoe verplaatsen we ons, welke obstakels zijn er en hoe kan het beter? Vol interviews met experts, ervaringen van leden, feiten, tips en inspiratie over mobiliteit en vervoer. Op de cover staan actrices Doris Baaten en Linda Wagenmakers.
Lees meer
Cover ANBO Magazine met actrice Anne Wil Blankers - ANBO-PCOB

ANBO Magazine 2 van 2024

ANBO Magazine 2 van 2024 staat voor een groot deel in het teken van een dossier Digitalisering. De wereld wordt steeds digitaler. Van online bankieren tot vakanties boeken en van kunstmatige intelligentie tot nepnieuws: internet en technologische ontwikkelingen hebben positieve én negatieve kanten. Hoe gaat u daarmee om? Welke invloed heeft het op uw leven? In dit dossier draait alles om de digitale wereld. Met interviews, ervaringen en tips over leren van en leven met digitalisering. Op de cover staat actrice Anne Wil Blankers.
Lees meer
ANBO Magazine 2024 - nummer 01

ANBO Magazine 1 van 2024

ANBO Magazine 1 van 2024 staat voor een groot deel in het teken van een dossier Belasting. Een onderwerp dat altijd voer is voor discussie. Van huiskamer tot Tweede Kamer; iedereen vindt er het zijne van. Feit blijft dat burgers en bedrijven samen betalen voor de zaken die we als maatschappij belangrijk vinden. Daarom een dossier vol informatie, meningen en feiten over belasting. Inclusief een paar slimme tips voor wie nog aangifte moet doen. Want over één ding is iedereen het wel eens: teveel belasting betalen is zonde. Op de cover staat acteur Huub Stapel.
Lees meer
Adriaan van Dis op de cover van ANBO Magazine

ANBO Magazine 5 2023

ANBO Magazine 5 van 2023 staat voor een groot deel in het teken van het dossier Fijn & Veilig Wonen. Zo lang mogelijk in ons eigen huis blijven wonen willen we - bijna - allemaal. Maar dan moet dat huis wel toekomstbestendig zijn. En voor wie wél wil verhuizen, moeten er voldoende geschikte woningen zijn. Op beide fronten valt nog heel veel werk te doen. Daarom blijft wonen voor ANBO een belangrijk thema. In dit dossier leest u er alles over. Op de cover staat schrijver Adriaan van Dis.
Lees meer
Cover ANBO Magazine 4 met Olga Commandeur

ANBO Magazine 4 van 2023

ANBO Magazine 4 van 2023 staat voor een groot deel in het teken van het dossier Pensioen. Ons pensioenstelsel gaat, na ruim tien jaar onderhandelen, nu dan echt op de schop. Reden genoeg om stil te staan bij deze gigantische operatie. Met een dossier vol feiten en cijfers, pensioentips, interviews met experts en verhalen van leden. Want over pensioen raken we eigenlijk nooit uitgepraat. Op de cover staat beweegcoach Olga Commandeur.
Lees meer
Cover ANBO Magazine met Ivo Niehe

ANBO Magazine 3 van 2023

ANBO Magazine 3 van 2023 staat voor een groot deel in het teken van het dossier Mantelzorg. Zorgen voor elkaar is van alle tijden en mantelzorg is actueler dan ooit. Door vergrijzing en het personeelstekort in de zorg zijn we meer en meer aangewezen op naasten om ons te helpen als we dat nodig hebben. Daarom een dossier vol feiten, cijfers en verhalen over mantelzorg. Wat is het, hoe doen we het en wat levert het op? Op de cover staat televisiepresentator, -producent en -programmamaker Ivo Niehe.
Lees meer
Cover ANBO Magazine 2 van 2023

ANBO Magazine 2 van 2023

ANBO Magazine 2 van 2023 staat voor een groot deel in het teken van het dossier 'Meedoen'. Tot op hoge leeftijd blijven meedoen in de samenleving is goed voor onze geestelijke en lichamelijke gezondheid. En het is ook maatschappelijk welkom, gezien de vergrijzing en de toenemende krapte op de arbeidsmarkt. Maar het belangrijkste is toch wel: meedoen geeft zin. Zin aan het leven en zin in het leven. Daarom een dossier over meedoen in allerlei vormen, vol inspiratie, tips, feiten, cijfers en verhalen. Op de cover staat presentator en programmaker Antoinette Hertsenberg.
Lees meer
ANBO Magazine 1 met op de cover Sergio Vyent

ANBO Magazine 1 van 2023

ANBO Magazine 1 van 2023. Een groot deel van deze uitgave staat in het teken van het dossier Belasting. Belasting betalen moeten we allemaal. Tenminste, als we een inkomen hebben dat boven een bepaalde grens komt. Pensioengerechtigden betalen meestal niet zoveel belasting en kunnen - dankzij bijvoorbeeld aftrekposten en kortingen - in veel gevallen zelfs geld terugkrijgen. Het loont dus om er serieus aandacht aan te besteden. Daarom een dossier over belastingen. Hoe zit het in elkaar, waar moet u op letten en hoe zorgt u dat u geen geld laat liggen? Op de cover staat tv-persoonlijkheid, spreker en schrijver 'maître' Sergio Vyent.
Lees meer
Marjan Berk

ANBO Magazine 7 van 2022

ANBO Magazine 7 van 2022. Een groot deel van deze uitgave staat in het teken tips die onze leden kunnen helpen met geld besparen, waaronder: eindejaars belastingtips, een tipgids energie bespaartips in de supermarkt en we hebben gemeentelijke toeslagen in kaart gebracht. Op de cover staat schrijver Marjan Berk.
Lees meer