Werner Veenendaal

Elk mens is uniek en is van grote waarde.

De maatschappij verandert in rap tempo. Belangen zijn meer verdeeld en het aantal senioren neemt exponentieel toe. Het is een uitdaging voor ANBO om de belangen van ouderen optimaal te vertegenwoordigen op alle niveau.

Ik wil mij inzetten om ANBO scherp te houden. Het vizier te richten op de toekomst en de inzet te waarborgen van het heden. Het is, naar mijn idee, zaak dat ANBO de belangen van ons allen blijft verdedigen en waakzaam is voor dat wat er in de maatschappij gebeurt.

Ik heb ruim dertig jaar bij de brandweer gewerkt. Eerst in Amsterdam, daarna in Diemen als commandant en afsluitend als kazernemanager in Alkmaar. De brandweer is een maatschappelijk betrokken organisatie, die staat voor veiligheid en zich daar voortdurend op voorbereidt. Een belangrijk gegeven is ook het veiligheidsgevoel. Een ieder moet en mag weten dat er een hulpverleningsdienst is die voor je klaar staat.

Het is mijn streven dat ouderen die aangesloten zijn, of dat voornemen hebben, bij ANBO zich geborgen weten en een veiligheidsgevoel hebben van; 'wat er ook gebeurt, er is een organisatie die voor mij klaar staat met raad en daad'. ANBO is politiek onafhankelijk, maar heeft wel met de politiek te maken. Wat ik graag wil is dat de politiek eerst te rade gaat bij ANBO voordat zij überhaupt een besluit neemt omtrent het ouderenbeleid.

Werner Veenendaal bekleedde management- en leidinggevende functies. Is thans met pensioen en vervuld verschillende vrijwillige taken. Zo zit hij als secretaris van het Contact Oud – en actief dienende Mariniers (COM) afdeling Gelderland in het bestuur, zingt in twee koren, is lid van de Nieuw-Apostolische Kerk en geeft ondersteuning in de zorg.

Werner Veenendaal

Werner Veenendaal

Leeftijd
64
Functie
Beroepsmilitair/officier brandweer
Woonplaats
Vaassen
Geslacht
Man
Nummer
27