Werner Veenendaal

Door mijn ouders ben ik enige jaren geleden lid geworden van ANBO. Vreemd genoeg omdat zij hun lidmaatschap hebben opgezegd. Ik daarentegen zag juist de voordelen van een goede organisatie die de belangen van ouderen vertegenwoordigt op alle niveau.

Het is voor mij een uitdaging om samen met ANBO scherp te blijven, de belangen van ons allen te verdedigen en waakzaam te zijn voor dat wat er in de maatschappij gebeurt.

Ik heb ruim dertig jaar bij de brandweer gewerkt. Eerst in Amsterdam, daarna in Diemen als commandant en afsluitend als kazernemanager in Alkmaar. De brandweer is een maatschappelijk betrokken organisatie, die staat voor veiligheid en zich daar voortdurend op voorbereidt. Een belangrijk gegeven is ook het veiligheidsgevoel. Een ieder moet en mag weten dat er een hulpverleningsdienst is die voor je klaar staat.

Het is mijn streven dat ouderen die aangesloten zijn, of dat voornemen hebben, bij ANBO zich geborgen weten en een veiligheidsgevoel hebben van; 'wat er ook gebeurt, er is een organisatie die voor mij klaar staat'. ANBO is politiek onafhankelijk, maar heeft wel met de politiek te maken. Wat ik graag wil is dat de politiek eerst te rade gaat bij ANBO voordat zij überhaupt een besluit neemt.

Werner Veenendaal bekleedde management- en leidinggevende functies, is thans secretaris van het Contact Oud – en actief dienende Mariniers (COM) afdeling Gelderland, zingt in twee koren en is lid van de Nieuw-Apostolische Kerk.

Werner Veenendaal

Werner Veenendaal

Leeftijd
63
Functie
Bedrijfsleider/eigenaar
Geslacht
Man
Nummer
22