Tjebbe Tip

Mijn naam is Tjebbe Tip, 72 jaar. Ik ben gehuwd en heb twee kinderen en zes kleinkinderen. Ik ben opgegroeid in IJmuiden en na veel omzwervingen door Noord-Holland terechtgekomen in Stede Broec Noord-Holland.

Ik heb ANBO leren kennen in een periode van veranderingen, waarbij vooral de rol van de lokale afdelingen aan veranderingen onderhevig was. In die tijd was ik netwerk coördinator OLA (Ondersteuning Lokale Afdelingen). Vanuit die rol heb ik veel contact gehad met de leden en het bestuur van ANBO.

ANBO heeft in 2021 en verder een enorme uitdaging. Feitelijk moeten wij met z’n allen de richting voor de toekomst bepalen. Ik vind het belangrijk dat de kernwaarden, waaronder de belangenbehartiging van onze leden, primair blijft staan. Dit wil ik graag, als ik het vertrouwen van u krijg, vanuit de Ledenraad bewaken.

Mijn ervaring als strategisch adviseur in de waterleidingwereld waarbij een toekomstvisie (waterleiding infrastructuur) voorop stond en mijn bestuurlijke ervaring binnen de vakbond, gemeenteraad Wieringen, Hollands Kroon en als commissielid sociaal domein in de gemeente Stede Broec kan ik hier heel goed voor gebruiken.

Ook heb ik een redelijk groot netwerk dat ik kan gebruiken bij het oplossen van belangrijke vraagstukken, zoals de energietransitie en de veranderende woningmarkt.

Ik wil mij ervoor inzetten dat ANBO vertegenwoordigd is bij overlegstructuren, waarbij de belangen voor ouderen ertoe doen, zoals provincie, pensioenfondsen en dergelijke.

Naast mijn rol als ANBO Consulent kan ik het lidmaatschap van de Ledenraad goed combineren.

Ik verheug mij er nu al op om binnen de Ledenraad aan een toekomst bestendige ANBO te kunnen werken.

Ik reken op uw stem.

Tjebbe Tip

Tjebbe Tip

Leeftijd
72
Functie
Strategisch adviseur watertransportmaatschappij Rijn Kennemerland/ANBO Consulent
Woonplaats
Bovenkarspel
Geslacht
Man
Nummer
25