Sjaak van Vugt

Waarom ik in de Ledenraad van ANBO wil? Ik ben geboren als jongste telg van een gezin van acht kinderen in Brabant. Mijn moeder was al vroeg zwaar gehandicapt als gevolg van reuma. Waarschijnlijk heeft dit bijgedragen aan een behoefte bij iedereen om te werken aan welzijn van minder bedeelden. Vrijwel al mijn broers en zusters vonden vroeg of laat hun dagelijks werk in de zorg.

Na een aantal jaren gewerkt te hebben in de financiële administratie volgde ik een opleiding tot psychiatrisch verpleegkundige. Eigenlijk is mijn gehele werkzame bestaan verbonden gebleven met gezondheid, welzijn, behartiging van belangen en werken aan verandering/verbetering daarbinnen. Dit heeft geleid tot een breed spectrum van kennis en ervaring op terreinen als geestelijke gezondheidszorg, ouderenzorg, revalidatiezorg maar ook belangenbehartiging binnen een beroeps- en vakorganisatie.

Het lidmaatschap van de gemeenteraad in mijn woonplaats completeert deze reis langs groeien tot de mens die ik nu ben. Een schat aan kennis en ervaring en mede het duiden en ontwikkelen van de eigen mogelijkheden die mensen in zich dragen komt al enkele jaren samen in mijn functie als consulent bij ANBO. Als lid van de Ledenraad wil ik vooral dit uitgangspunt uitdragen en toepassen bij mijn bijdrage aan en in de raad.

Beleid en activiteiten van ANBO dienen voor leden bekend en vertrouwd te zijn. Het gevoel 'het gaat over mij!' dient steeds nadrukkelijk aanwezig te zijn. Daarbij vervult communicatie en informatie een belangrijke rol. In de loop van de jaren heb ik een eenvoudige formule tot de mijne gemaakt. Die geeft mij inzicht in diagnose en weg van oplossing in situaties, onder andere van belangenbehartiging, waarmee ik word geconfronteerd. Wat, waarom, wanneer en hoe? Deze woorden zijn waardevol voor mij.

Ouderenzorg is in ontwikkeling. Tegen de achtergrond van een onzekere toekomst is voorspellen van de graad van gezondheid en welzijn die wij voor senioren beogen en willen realiseren een hachelijke aangelegenheid. Ik zal met hard en ziel bijdragen aan de toekomst van senioren en samen werken met iedereen die staat voor die opdracht.

Sjaak van Vugt

Sjaak van Vugt

Leeftijd
73
Functie
Manager en verpleegkundige / ANBO Consulent
Woonplaats
Scherpenzeel
Geslacht
Man
Nummer
30