Pieter van Keulen

ANBO een interessante en hardwerkende vereniging die aan veel specifieke onderwerpen werkt. Is het wel duidelijk genoeg aanwezig? Welke resultaten op onderwerpen Inkomen, Gezondheid, Wonen, zijn of worden er geboekt? Deze vragen wakkerden bij mij de interesse op om mij kandidaat te stellen voor lid van de Ledenraad.

In het dagelijkse leven ben ik werkzaam als organisatieadviseur (eigenaar van een bureau voor Personeel – Organisatie – Advies). Op dit moment werk ik aan het afbouwen van het werkzame leven. Dat mag ook wel, want in 2015 werd ik 65 jaar. Werken zit in mijn genen. Het is nu wel tijd mijn opgedane kennis en ervaringen te delen met onder meer ANBO.

Vanaf ongeveer 1980 ben ik lid geweest van diverse stichtingsbesturen en verenigingen. Mijn rol was veelal voorzitter en secretaris in de sectoren Welzijn, Bibliotheekwezen, Kinderopvang en Onderwijs, Zorg en de Landelijke Vereniging voor Supervisoren en Coaches. Nu nog ben ik actief als lid van de Ledenraad regio Rotterdam van een grote bank, Bestuurslid (secretaris) bij een sociaal maatschappelijk initiatief in mijn woonplaats (Themater.nl), mede-initiatiefnemer/oprichter en bestuurslid bij een hybride leer-werkbedrijf (duale leerroute) en lid van een Adviesraad bij een ROC te Rotterdam.

Zijdelings betrokken bij (gemeentelijke) politieke vraagstukken onder meer op de terreinen arbeidsmarkt, participatie en inclusie en burgerschapsvorming.

Wat anderen van mij zeggen is dat ik subtiel, vriendelijk maar beslist ben. Gericht op doelen en strategieën. Heldere visie en kijk op zaken, geeft (agogische) sturing en (bege)leiding aan processen. Duidelijk in bestuurs- en bestuurlijke vraagstukken.

Na de ‘klassieke middelbare scholen’ ben ik doorgestroomd naar de sociaal academie. Daarna sociaal pedagogiek (accent op social work) gestudeerd en enkele vervolgstudies gedaan: (wereld)burgerschap, supervisiekunde, NLP, financieel management en veranderkunde.

Kandidaatstelling lid van de Ledenraad ANBO. Ik wil mij inzetten ANBO te ondersteunen bij haar corebusiness namelijk: de belangen voor senioren op een krachtige manier te verwoorden in en bij landelijke en lokale gremia. Het geluid van ANBO mag een geluid zijn waar senioren zich in her- en erkennen.

Pieter van Keulen

Pieter van Keulen

Leeftijd
70
Functie
Organisatieadviseur/begeleidingsdeskundige
Woonplaats
Capelle aan den IJssel
Geslacht
Man
Nummer
15