Martien van Veen

Ik ben Martien van Veen, 78, gehuwd, drie kinderen en vier kleinkinderen. Tot voor kort behartigde ik vijftien jaren lang, door de rechter benoemd, de belangen van dementerende bejaarden die in verpleeghuizen wonen en niemand hebben die zich om hun bekommeren.

Voorts ben ik al drie jaren consulent van ANBO in de regio Rotterdam en help ouderen die problemen hebben en er zelf niet (meer) uit kunnen komen. Ik zit nu vier jaren in de Ledenraad en help/denk mee om ANBO zo goed mogelijk te laten werken. Daarvan ben ik tijdelijk een klein jaar lid van de Raad van Toezicht van ANBO geweest en dat heb ik met veel plezier gedaan.

Daarnaast ben ik lid van de Raad van Toezicht van een organisatie in Breda die met circa 30 professionals en 750 vrijwilligers, bejaarde mensen helpen met het oplossen van hun problemen. Voorts ben ik onbezoldigd bestuurder van een bedrijf met circa 20 professionals die projectmanagement en interim management leveren aan grote bedrijven.

Voor mijn pensioen ben ik werkzaam geweest bij de overheid en in het bedrijfsleven. Eerst 15 jaren als officier bij de Koninklijke Marine. Daarna directeur van bedrijven en overheidsinstellingen. Laatstelijk een aantal jaren gemeentesecretaris van een grote gemeente en tenslotte een aantal jaren zelfstandig adviseur en interim manager in grote bedrijven.

Los daarvan ben ik 8 jaren lang politiek actief geweest als gemeenteraadslid in Delft en, tot voor kort, dertig jaren lang betrokken bij het besturen van allerlei maatschappelijke organisaties zoals kruiswerk, kinderopvang, middelbaar onderwijs, volkshuisvesting, watersport en tennis.

Ik ben overtuigd lid van ANBO vanwege de service aan de leden, maar ook de belangenbehartiging bij maatschappelijke organisaties en de overheid.

Ik hoop mijn bestuurlijke ervaring te kunnen inbrengen in de Ledenraad.

Martien van Veen

Martien van Veen

Leeftijd
78
Functie
Gemeentesecretaris/plv.directeur-generaal ministerie/toezichthouder/ ANBO Consulent
Woonplaats
Rotterdam
Geslacht
Man
Nummer
26