Jan van Westrenen

Ik ben zelf al jaren lid van ANBO. Ik ben nu 62, en werk in Rotterdam als studentendecaan bij een grote hogeschool. Een mooie baan in een mooie organisatie, middenin de regio Rotterdam/Rijnmond.

Ik merk dat veel ouderen tegenwoordig zelf niet goed in staat zijn voor hun belangen op te komen. De overheid trekt zich steeds meer terug en niet alle ouderen vinden hun weg hierin. Of het nu gaat om de digitalisering van de samenleving (bijvoorbeeld veel formulieren zijn alleen nog online te vinden, maar ook de belastingaangifte gaat steeds meer digitaal), of om de steeds hogere eigen bijdragen, of het langer zelfstandig thuis wonen, of het aanvragen van regelingen/voorzieningen, steeds meer moet de oudere zelf uitzoeken.

Ook de AOW-leeftijd schuift steeds verder op, terwijl lang niet iedere oudere gezond genoeg is om dat langere werken vol te houden. Denk aan mensen met zware beroepen, maar ook chronisch zieken. De ouderen die dat niet kunnen bijbenen, moeten kunnen terugvallen op een netwerk. Ook daarin biedt de overheid niet als eerste uitkomst: vaker zijn het familieleden, een sociaal netwerk, ook steeds vaker vrijwilligers. ANBO kan hier een belangrijke rol spelen, en staat hen desgewenst met raad en daad terzijde. Ook in politiek Den Haag maakt ANBO zich sterk maken belangenbehartiging van de ouderen.

Ik vind het belangrijk dat ANBO opkomt voor de belangen van álle ouderen, werkzaam of gepensioneerd, gezond of minder gezond, en hoop met uw stem voor de Ledenraad van ANBO, een bijdrage hierin te kunnen leveren.

Jan van Westrenen is studentendecaan bij een grote hogeschool in Rotterdam.

Jan van Westrenen

Jan van Westrenen

Leeftijd
62
Functie
Decaan
Regio
Geslacht
Man
Nummer
27