Guus Morjan

“We worden niet ouder, maar we worden wijzer en mooier”, met deze slogan van Jörgen Raymann in een van de de laatste edities van het ANBO Magazine wil ik me aan u voorstellen en verkiesbaar stellen voor een van de 25 plaatsen in de Ledenraad van ANBO.

In zijn artikel vertelt Jörgen Raymann over de derde revolutie na de industriële en de technologische, is het tijd voor de menselijke revolutie. Door onze welvaart vergeten we vaak de mens en ons welzijn. Is het plafond van luxe en welvaart bereikt? Ikzelf heb het beter gehad dan mijn ouders. Zullen/kunnen onze (klein)kinderen dat ook straks zeggen? Zijn zij de eerste generatie die het niet beter zullen hebben dan hun ouders, gezien de arbeidsmarkt, burnouts, hun welzijn?

Enfin de komende eeuw en zeker na corona, zal onze maatschappij er anders uitgaan zien. We zijn al op weg; vele huishoudens zijn bijvoorbeeld tweeverdieners, in toenemende mate flexwerkers. Veertig jaar op dezelfde plek werken in hetzelfde beroep is een uitzondering en wat voor invloed heeft de digitalisering, robotisering op ons? Werk is ook niet meer het belangrijkste, vrije tijd, gezondheid en mindfulness zijn sleutelwoorden. In deze maatschappij zullen wij ouder worden en ons welzijn is ons dierbaar.

Belangrijke (welzijn) thema’s voor ons zijn (ook voor veel anderen) onder andere zelfstandigheid, inkomen, kwaliteit van wonen/leven, gezondheid. Hierbij hebben we een overheid en samenleving nodig die niet voor ons regelt maar die ons faciliteert. ANBO kan/zal daar een spil in zijn en hier wil ik graag mijn medewerking aan geven om dit te kunnen bereiken. Ik denk dat het voor de positionering van ANBO en de leden richting overheid en samenleving van belang is, dat wij een duidelijke stem in het geheel krijgen en houden.

Dit is geen eenzijdig traject maar een reis, waarbij we gezamenlijk willen optrekken, met respect en met anderen en de tweedeling tussen ouderen en jongeren willen tegengaan. Wij zullen ons imago van oud, afgeschreven en hulpbehoevend moeten wijzigen. Wij hebben kennis, ervaring en kunnen een serieuze bijdrage leveren aan wat we tegenkomen op deze reis. Hierbij worden we alleen maar wijzer en wordt het ook mooier!

NB. Guus Morjan, getrouwd woont een jaar op de Veluwe in Voorthuizen. Gewerkt in binnen- en buitenland (Europa). Echte netwerker. Is zowel commercieel als bestuurlijk actief geweest als werknemer (manager, secretaris) en later als zelfstandig ondernemer (management consultant). Vanaf 2018 werkzame leven afgebouwd. Houdt zich bezig met tuinieren, golf, reizen, koken/wijn en zijn lieve vrouw, (klein)kinderen en familie.

Guus Morjan

Guus Morjan

Leeftijd
71
Functie
Projectmanager/ondernemer
Woonplaats
Voorthuizen
Geslacht
Man
Nummer
17