Ed Scheper

Mijn naam is Ed Scheper. Ik ben gehuwd en heb drie kinderen, die op zichzelf wonen en zelf een gezin hebben met kinderen.

Het grootste gedeelte van mijn werkende leven heb ik bij Philips gewerkt en vanwege mijn functie in het hoger management kon ik met zestig jaar met pensioen. Bij Philips heb ik zes jaar in het Overleg van de Ondernemingsraad gezeten en vier jaar bij de Centrale Ondernemingsraad van Philips Gloeilampen. Begin jaren ’80 ben ik twee jaar uitgezonden geweest naar Saoedi Arabië om daar het mobiele telefoonnetwerk op te zetten.

Nadat ik gepensioneerd was, werd ik gevraagd om te komen werken bij LG Europa Marketing om daar het dealernetwerk op te zetten. Na die tijd heb ik 7,5 jaar in het bestuur gezeten van Museon en Omniversum in Den Haag.

Nadat ik mij aangemeld had bij ANBO werd mij al snel gevraagd of ik Sociaal Netwerker wilde worden en later ook nog Consulent. ANBO is voor mij een kleurrijke organisatie voor ouderen, die in deze tijd steeds meer aan hun lot worden overgelaten door de Rijksoverheid en de gemeente. Bij mijn bezoek aan ouderen merk ik dat velen kampen met eenzaamheid. Ook zijn er problemen met organisaties zoals de gemeente, banken, belastingdienst en verzekeringsmaatschappijen. Ze vinden het vaak ingewikkeld om formulieren aan te vragen en in te vullen. Zelfs mishandeling komt voor.

Door mijn ervaring als Sociaal Netwerker denk ik dat ik een substantiële bijdrage voor de ouderen kan leveren in de Ledenraad

Ed Scheper

Ed Scheper

Leeftijd
78
Functie
Diverse functies bij Philips en vrijwilliger / ANBO Consulent
Woonplaats
Den Haag
Geslacht
Man
Nummer
20