Corrie Kerssies-Kick

In mijn jonge jaren gaf ik al cursussen Pensioen in Zicht aan het bedrijfsleven, bestuurskunde voor ouderen (onder andere vergadertechniek) aan de Volksuniversiteit en ik was landelijk projectleider bij het organiseren en aanbieden van studiekringen van en voor ouderen.

In mijn leven en werk stonden contacten met ouderen en belangen van ouderen steeds centraal.

In de loop der jaren veel contacten gehad met ANBO. Op mijn 50e ben ik lid geworden van ANBO. Heb altijd met veel plezier en interesse het ANBO-blad gelezen.

Ik ben nu 64 en ga 1 mei 2021 met pensioen. Dan hoop ik ook veel meer tijd te hebben voor andere activiteiten, zoals bijvoorbeeld de Ledenraad.

Heb diverse directiefuncties vervuld in non-profitorganisaties. Heb daardoor veel werk- en levenservaring op kunnen doen.

Ben in verband met parkinson rolstoelgebonden, maar kan met het aanvullend vervoer prima overal komen. Heb ook een elektrische rolstoel. Die combinatie maakt dat ik nog zeer mobiel ben. Het is voor mij dan ook mogelijk afspraken op locatie te maken, indien nodig.

Ben van huis uit Neerlandica, maar heb ook drie jaar psychologie gestudeerd. Heb een brede interesse.

Heb veel vrienden en vriendinnen die tot de oudere generatie behoren. Via hen spreek ik regelmatig over de belangen van ouderen. Maar dat doe ik ook buiten mijn vriendenkring om.

Ben met name geïnteresseerd in vraagstukken als wonen, inkomen, welzijn, educatie, verkeersmobiliteit, mobiliteit in brede zin en gezondheid.

Ik hoop in de Ledenraad de belangen van ouderen te mogen behartigen. In mijn leven heb ik daar al veel ervaring mee opgedaan.

Ik hoop de kans te krijgen een waardevolle bijdrage te leveren aan de bijeenkomsten van de Ledenraad. Zie uit naar de samenwerking en de gesprekken met andere leden.

Ik ben al 43 jaar gelukkig getrouwd en heb twee zoons 33 en 29 jaar oud. Eén zoon is door het woningtekort nog steeds thuiswonend. De andere heeft recent na vijftien jaar eindelijk een woning toegewezen gekregen.

Contacten tussen ouderen en jongeren vind ik erg belangrijk.

Corrie Kerssies-Kick

Corrie Kerssies-Kick

Leeftijd
64
Functie
Directeur welzijnsorganisaties
Woonplaats
Amsterdam
Geslacht
Vrouw
Nummer
14