Ben Leistra

Mijn naam is Ben Leistra, 71 jaar, ik woon sinds een jaar in Paterswolde en ik heb twee zonen en vier kleinkinderen.

Qua ontwikkeling ben ik een echte laatbloeier. Ik was al in de vijftig toen ik afstudeerde, bestuurskunde, aan de universiteit van Utrecht. Hoofdonderwerpen van mijn studie waren organisatie, cultuur en management.

Die studie heb ik goed kunnen gebruiken in mijn werk als gemeenteambtenaar. Van senior beleidsmedewerker tot afdelingshoofd in verschillende gemeenten. In mijn laatste gemeente ook als medeverantwoordelijke voor de gemeentelijke herindeling en later ook voor het samengaan van verschillende gemeentelijke diensten waaronder sociale zaken en de sociale werkvoorziening. Bij dergelijke werkzaamheden moet je wel een verbinder zijn.

In Paterswolde ben ik lid geworden van ANBO. Ik ben van mening als je ergens lid van ben dat je je dan met je beschikbare kwaliteiten moet inzetten voor de club. Dat heb ik in het verleden ook veelvuldig gedaan bijna altijd als voorzitter. Van de stichting peuterspeelzalen, de volleybalclub, de personeelsvereniging, de ondernemingsraad en de tennisclub.

In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om met sport bezig te zijn, zowel actief (tennis en fietsen) als passief. Maar mijn grootste hobby is schrijven en ik was dan ook heel trots toen afgelopen oktober mijn tweede roman uitkwam. Het heet Geld en Geluk en heeft filosofische raakvlakken met de grote vragen van het leven.

Wat ANBO betreft ben ik een onbeschreven blad en ga dus eventueel blanco beginnen aan de taak van de Ledenraad. Bedenk daarbij dat ik een denker ben die doet.

Ben Leistra

Ben Leistra

Leeftijd
71
Functie
Sectorhoofd gemeente
Woonplaats
Paterswolde
Geslacht
Man
Nummer
16