ANBO - Lid werft lid
ANBO Belastingservice - Hulp bij uw belastingaangifte
Hulp bij uw belastingaangifte

Over ANBO - ANBO uw bondgenoot voor lang en gelukkig leven

Welkom bij ANBO

ANBO is een vereniging van, voor en door leden. Leden helpen elkaar, delen informatie en ervaringen. Opgericht in 1900 behartigen we de belangen van ouderen op het gebied van inkomen, pensioen, de digitale samenleving, wonen, veiligheid en gezondheid. ANBO biedt leden op deze onderwerpen informatie, advies en ondersteuning. We brengen mensen bij elkaar door ons ontmoetingstrefpunt. En we werken nauw samen met de andere (ouderen) organisaties als dat nodig is. ANBO is uw bondgenoot voor lang en gelukkig leven.

ANBO uw bondgenoot voor lang en gelukkig leven

Ouder worden is mooi en bijzonder! Het is de fase in het leven waarin je bewust mag genieten. De fase waarin je je ervaring kunt delen, de rust hebt voor de contacten die je belangrijk vindt, en de tijd hebt om te kunnen doen wat jij graag wilt.

Een fase ook die uitdagingen met zich meebrengt op gebied van vitaliteit, wonen en koopkracht.

Wij zijn een actieve bond van, voor en door de leden. We strijden we met elkaar voor een goed pensioen, passende woningen en alles wat nodig is voor een vitaal leven, voor álle ouderen. Want samen zijn we sterk.

Natuurlijk zijn we er ook voor u op de momenten dat het nodig is, met informatie, advies en steun. En met gemak en voordeel.

ANBO is uw bondgenoot voor een lang en gelukkig leven.

Samen doen we dat wat nodig is om het leven te kunnen vieren.

We nodigen u van harte uit om mee te doen!

ANBO Adviesteam

Het ANBO Adviesteam helpt u graag

Het mooie van ouder worden is wijzer worden. Maar ook dan blijven er nog veel vragen over.  Als ANBO-lid kunt u met allerlei vragen bij ons terecht. Of het nu gaat over uw lidmaatschap, wat ANBO voor u kan betekenen of inhoudelijke vragen over pensioen, wonen, AOW, belastingen, huur-of zorgtoeslag, het aanvragen van Wmo of bijvoorbeeld over erven en schenken. Het ANBO Adviesteam helpt u verder.

Lees meer over het ANBO Adviesteam

Lidmaatschap

ANBO | Lees meer over het lidmaatschap

Als lid van ANBO helpt u ons in ons werk als belangenbehartiger voor senioren. We staan u bij met het ANBO Adviesteam, want het lijkt soms wel of het leven steeds ingewikkelder wordt. Hoe zit het nu precies met uw AOW, pensioen, belasting, zorg of huishoudelijke hulp? Wij staan voor u klaar met advies én hulp bij vragen over deze onderwerpen. Tot slot profiteert u als lid van de vele voordelen die wij geregeld hebben en kortingsacties bij onze partners.

Lees hier meer over het lidmaatschap en word lid van ANBO, dé ouderenbond van Nederland!

Over ANBO

ANBO | Over ANBO | Vriendschap

ANBO, ook wel de Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen, is een onafhankelijke vereniging die bestaat bij de gratie van haar leden. Ons beleid wordt getoetst aan onze leden en dat maakt dat we namens onze leden standpunten kunnen innemen. De stem van alle leden, actief en niet-actief, wordt gehoord.

Niet alleen de politieke belangenbehartiging en de politieke lobby zijn buitengewoon belangrijk voor onze leden. Als ANBO-lid profiteert u ook van scherpe aanbiedingen. Ons beleid wordt getoetst aan onze leden en dat maakt dat we namens leden standpunten kunnen innemen. De stem van alle leden, actief en niet-actief, wordt gehoord. De vereniging bestaat bij de gratie van de leden.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik contact opnemen?

Onze Ledenservice is iedere werkdag bereikbaar, van 09.00 tot 17.00 uur via telefoonnummer 0348 46 66 66. Mailen kan uiteraard altijd, naar: contact@anbo.nl 

Wat zijn de kosten van het ANBO-lidmaatschap?

De kosten voor het ANBO-lidmaatschap bedragen €29,95*. Hiervoor:

 • Vertegenwoordigen wij u op het gebied van inkomen, pensioen, digitalisering, wonen, veiligheid, gezondheid én vitaliteit
 • Behartigen wij uw belangen op landelijk én lokaal niveau
 • Krijgt u persoonlijk advies en hulp van het ANBO Adviesteam
 • Krijgt u toegang tot extra informatie op het Mijn ANBO Ledenportaal
 • Ontmoet u elkaar en andere leden digitaal op het ANBO Trefpunt
 • Ontvangt u 6 keer per jaar het ANBO Magazine
 • Bespaart u op uw zorgverzekering, energierekening en rijbewijskeuring
 • Krijgt u hulp bij het invullen, controleren en indienen van uw belastingaangifte en de zorg- en huurtoesalg
 • Krijgt u hulp met het aanvragen van energietoeslag
 • Maakt u gratis een afspraak voor een veiligheidscheck van uw huis en computer
 • Profiteert u van talloze kortingsacties en aanbiedingen via ANBO Ledenvoordeel

*Nieuwe leden betalen het eerste jaar het introductietarief van €29,95. Daarna betaalt men €4,- per maand. Deze tarieven zijn vastgesteld voor 2023. Wijzigingen voorbehouden.

Word lid van ANBO

Hoe kan ik mijn lidmaatschap betalen?

U machtigt ANBO om de contributie automatisch te innen. Of u kunt veilig en gemakkelijk online met iDEAL betalen.

Is er een leeftijdsgrens om lid te worden?

Er is geen leeftijdsgrens. Ook voor jongeren hebben wij genoeg te bieden. Of het nu voor hun ouders is of voor hunzelf. Onze informatie, advies en services op gebied van gezondheid, inkomen en wonen en onze ledenvoordelen zijn voor veel mensen nuttig.

Ik wil lid worden

Wat houdt het lidmaatschap van ANBO in?

Als lid van ANBO helpt u ons in ons werk als belangenbehartiger voor senioren. We staan u bij met ANBO Advies, want soms lijkt het of het leven steeds ingewikkelder wordt. Hoe zit het nou precies met uw AOW, pensioen, belasting, zorg of huishoudelijke hulp? Wij staan voor u klaar met advies én hulp bij vragen over deze onderwerpen. Tot slot profiteert u van de vele voordelen en kortingen van het ANBO-lidmaatschap.

Word lid van ANBO en betaal het eerste jaar het introductietarief van €29,95. Daarna betaalt u €4,- per maand. Deze tarieven zijn vastgesteld voor 2022. Wijzigingen voorbehouden.

Word nu lid van ANBO

ANBO | Over ANBO

Waarom lid worden van ANBO?

 • Belangenbehartiging op het gebied van inkomen, de digitale samenleving, pensioen, gezondheid, veiligheid & wonen
 • Persoonlijke dienstverlening: informatie, advies (ANBO Adviesteam) en hulp van vrijwilligers
 • Exclusief ledenvoordeel: collectieven, aanbiedingen en kortingsacties