30 december 2021

Zonder brief een boosterafspraak maken

Bent u ouder dan zestig? Dan kunt u nu (eindelijk!) telefonisch een afspraak maken voor een boostervaccinatie ook als u de uitnodigingsbrief nog niet binnen heeft. Dit is goed nieuws voor mensen die minder handig zijn met de computer.

Voor 1 januari zouden alle ouderen van Nederland de kans krijgen om de boosterprik te halen, de derde inenting tegen het coronavirus. Dat had minister De Jonge beloofd. Maar dat is helaas niet gelukt. De dertigers zijn inmiddels al aan de beurt, terwijl er zestigplussers zijn die nog niet geweest zijn.

Dat komt omdat jongere mensen vaak handig zijn met de computer en je online al zonder een uitnodigingsbrief van de overheid een afspraak kon maken. Maar lang niet alle zestigplussers zijn digitaal vaardig genoeg en ging je bellen, dan moest je die brief hebben. En lang niet alle ouderen hadden de uitnodigingsbrief al in de bus!

Gelukkig mag je nu als zestigplusser ook zonder brief bellen. ANBO heeft zich daar hard voor gemaakt. Het nummer van de afsprakenlijn is:  0800 – 7070.

Meer informatie:

Lees meer op: Wanneer krijg ik mijn boosterprik
 

Ons laatste nieuws en voordeel in uw mailbox?

Klik op onderstaande button en kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen. 

AANMELDEN

Geef boosterprik ook zonder afspraak