17 oktober 2017

Wie verdient een Mantelzorg Award? Breng uw stem uit!

Ook dit jaar worden de Mantelzorg Awards uitgereikt aan bijzondere mensen die een mantelzorger steunen. De jury, allen mantelzorgers, heeft uit 312 nominaties tien finalisten geselecteerd. Daar kan vanaf nu tot en met 31 oktober op gestemd worden via de website van de Mantelzorg Awards.

ANBO vindt het belangrijk dat mantelzorg gesteund en gewaardeerd wordt. Zorgen doe je immers met elkaar. In ANBO Magazine nummer 6 heeft u al twee verhalen kunnen lezen van de winnaars van afgelopen jaar. U kunt ze onderaan dit bericht ook digitaal teruglezen (pagina 28 en 29).

De Mantelzorg award is een bijzondere prijs omdat ze door mantelzorgers zelf wordt gegeven. Op 10 november zal Irene Moors de Mantelzorg Awards uitreiken aan drie de finalisten met de meeste stemmen. Op www.mantelzorgawards.nl vindt u uitgebreide informatie over de finalisten en kunt direct stemmen.

Hieronder een kort overzicht:

  • Aad Admiraal - "Naaste liefde/zorg voor de buren blijft bijzonder. De hulp die hij biedt is eenvoudig, maar erg effectief en neemt zorgen weg."
  • Marjolijn Bruurs - "Aan beide kanten mantelzorgerlijk en mantelzorger voor haar vader. Kracht halen uit jezelf, je eigen situatie en er iets mee doen. Ze staat voor iedereen klaar."
  • Yvonne Faber - "Aansluiten bij wat iemand prettig vindt. Uit geloofsovertuiging of leefstijl. Dat is zo enorm waardevol!"
  • Nick Wolven en Jeroen Brouwer - "Begeleiding op maat geven door Jeroen & Nick. Zo te lezen doen ze dit perfect en is dit ook nodig. Zien de mens en de mogelijkheden oplossingen."
  • Marielle Schreij - "Een uitermate 'buiten de lijntjes kleurder'. Inspirerend en goed om -ook tijdens de opname van mevrouw- contact te blijven houden met meneer."
  • Karin Schroder - "Iemand bij de gemeente die het goed doet, inzicht lijkt te hebben en stappen durft te nemen en er echt is voor de cliënt."
  • Wies van de Nieuwendijk - "Betrokken bij alles, kennisdelend; bijeenkomsten voor familie helpen om alles in het juiste perspectief te zien. Daarnaast ondersteunend en werkend aan welbevinden."
  • Monique van Doorn - "Het combineren van werk en zorg is niet zelden een enorme kluif. Hoe belangrijk is het dan als een werkgever hier echt oog voor heeft. Langdurig!"
  • Bert van Oostenbrugge - "Doet net een stapje meer als harder, effect is ondersteunend in het dagelijkse mantelzorgen"
  • Joke Vermeer - "Wat de inzet van een vrijwilliger een verschil kan maken! Hoe bijzonder dat zij door deze vrijwilligster gewoon thuis kan blijven"
 
Naar overzicht
Gezondheid