26 maart 2020

WeHelpen helpt met app om elkaar te ondersteunen

WeHelpen, een online-marktplaats voor het vinden, delen en organiseren van hulp, heeft de app Whapp geïntroduceerd. Whapp is een matchingsapp die mensen in de buurt met elkaar verbindt.

De app verschijnt in een tijd waarin we extra goed voor elkaar moeten zorgen. Een stapje extra zetten voor degene die binnen blijven en hulp nodig hebben met bijvoorbeeld boodschappen doen of de hond uitlaten. Of een buurtgenoot ‘gewoon’ vragen om even iets te doen. Maar hoe weet je wie dat is, en waar de hulp over gaat?  

Whapp zorgt ervoor dat een vraag terechtkomt bij buurtgenoten die willen helpen. In Whapp vindt de vrager bijvoorbeeld een rubriek ‘Corona’ met aangepaste activiteiten die vooral in deze periode belangrijk kunnen zijn. De app stuurt de vraag aan iemand in de buurt. En zoekt verder als het even niet schikt. Hoe meer mensen Whapp gebruiken, hoe sneller ze elkaar vinden. Mensen die u kent, wiens gezicht u weleens hebt gezien of met wie u nog niet hebt gesproken. Maar van goede wil zijn om een handje te helpen. Zeker nu.

Veilig en vertrouwd

Voor een account is een e-mailadres en een telefoonnummer vereist. Een professioneel team van WeHelpen screent de profielen en hulpvragen. De chatberichten zijn privé. Als er sprake is van ongewenst gedrag of taalgebruik, is er een meldknop om in contact te komen met de organisatie.

Hoe te gebruiken?

Download Whapp, de app van WeHelpen, in de app-stores via ‘Whapp WeHelpen’, kijk op whapp.nl voor meer informatie en/of bekijk onderstaande uitlegvideo:

Meer weten?

Wilt u meer weten over WeHelpen? Dit schreven we er eerder over het initiatief. Meer informatie vindt u uiteraard ook op wehelpen.nl.

Naar overzicht
De matchingsapp Whapp van WeHelpen
Gezondheid