27 januari 2012

Volg de training ‘Vroegsignalering’, ‘Grip op geld’ of ‘Schuldhulpverlening’

De ANBOacademie biedt de training ‘Vroegsignalering’ aan. Ook zijn er binnenkort weer Nibud-trainingen ‘Grip op geld’ en ‘Schuldhulpverlening’ die u via de ANBOacademie kunt volgen.

Training ‘vroegsignalering’

In de training ‘vroegsignalering’ besteden we aandacht aan de signalen die kunnen duiden op financiële problemen of de risicosituaties die daartoe kunnen leiden. In een bijeenkomst van een ochtend of middag leert u hoe u het (eventuele) bestaan van financiële problemen kunt bespreken, welke oplossingen er zijn voor de verschillende situaties en welke partijen hulp kunnen bieden. Door snel te signaleren en actie te ondernemen, kunnen vrijwilligers het ontstaan van grote financiële problemen voorkomen.

De training is vooral bedoeld voor mensen die affiniteit hebben met financiën, een ander graag op weg helpen, maar geen interesse hebben om heel actief mensen te helpen bij het op orde brengen van de administratie of ondersteuning te bieden bij het doorlopen van een traject van schuldhulpverlening. De training is in het bijzonder geschikt voor vrijwilligers die al activiteiten verrichten zoals het invullen van belastingpapieren, vrijwilliger ouderenadvisering en dergelijke.

‘Grip op geld’ en ‘Schuldhulpverlening’

Vrijwilligers in een van de ANBO-projecten krijgen via de ANBOacademie een tweedaagse Nibud-training. Op de ene dag volgen zij de Nibud-training ‘Grip op geld’. Op de andere dag de training ‘Schuldhulpverlening’.

Vrijblijvend aanmelden

Bent u ANBO- of FNV-lid en heeft u interesse om kosteloos een van deze trainingen te volgen? U kunt zich vrijblijvend aanmelden door een mail naar fib@anbo.nl te sturen. Zodra de trainingsdata bekend zijn, sturen wij u een e-mail. Op dat moment kunt u zich definitief aanmelden.