13 september 2021

Voer debat over ‘voltooid leven’

Is een wet over ‘voltooid leven’ nodig? ANBO en de andere ouderenorganisaties vinden dat er eerst eens een goed debat over moet worden gevoerd. Namens alle organisaties staat vandaag een opiniestuk in dagblad Trouw.

Vorig jaar diende D66 het wetsvoorstel ‘voltooid leven’ in. Een nieuwe wet moet het mogelijk maken om ‘gezonde’ ouderen van 75 jaar of ouder die niet meer verder willen leven, te helpen om het leven actief te beëindigen.

Veel vragen

Het gaat nogal ergens over, vinden ANBO en de andere seniorenorganisaties: over leven en dood. We merken dat er vooral heel veel vragen zijn. Wat is de toegevoegde waarde van het voorstel? Wie bepaalt wat een ‘voltooid leven’ is, welke rol speelt levensovertuiging en wat doet dit voorstel met de beeldvorming over ouderen?

Al deze vragen verdienen een antwoord. Die komen er door samen het debat te voeren. Niet alleen de politici in Den Haag, maar juist in de samenleving. We doen een oproep aan de politiek om een waardig debat te voeren over een waardig levenseinde. Wij gaan graag het gesprek aan met onze leden.

Lees hier het artikel in Trouw

Naar overzicht
anbo-levenseinde-07.jpg
Gezondheid