28 december 2015

Verzekeringsvragen tot vlak voor het vuurwerk

In alle rust de laatste dagen van 2015 doorbrengen zit er niet bij voor de medewerkers van de ANBO SUCSEZ Zorgadvieslijn. Het is daar een drukte van jewelste. Dennis Massaar, directeur van SUCSEZ: “De laatste weken van december staat de telefoon roodgloeiend omdat mensen tot het einde van het jaar kunnen overstappen van zorgverzekering.”

Vragenvuur tot vlak voor het vuurwerk

“Veruit de meeste vragen gaan over de pakketkeuze van mensen,” legt Massaar uit. “Men is benieuwd of het huidige pakket wel aansluit bij de huidige gezinssituatie of bij de zorgbehoefte.” De Zorgadvieslijn weet wel raad met dit vragenvuur. “Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen in de week te bellen (0182 – 30 45 00). Sommige mensen bellen echt nog tot vlak voor het vuurwerk losbarst om twaalf uur op oudejaarsavond. Dan neem je overstappen op de valreep van 2015 wel erg letterlijk. Maar toch: beter nog op het laatste moment overstappen naar een goed aansluitend pakket dan een jaar vastzitten aan een minder geschikte zorgverzekering.”

ANBO Zorgcollectief

Liane den Haan, directeur-bestuurder van ANBO: “Het is een goede zaak dat mensen zich laten informeren over welke zorgverzekering het beste bij ze aansluit. Uit recent ANBO-onderzoek blijkt dat er nog veel misvattingen zijn over zorgverzekeringen. Mensen denken bijvoorbeeld dat als je zelf niets verandert, je polisvoorwaarden ook niet veranderen. Dat is dus niet zo. Wij raden iedereen aan advies in te winnen, bijvoorbeeld via de Zorgadvieslijn.” Volgens Massaar van SUCSEZ zijn er ook veel vragen over het ANBO Zorgcollectief: “ANBO leden kunnen met dit collectief korting krijgen op hun zorgpremie. Bellers vragen zich af of dit voor alle zorgverzekeraars geldt en hoe dit precies werkt. We helpen ze natuurlijk graag!”

Bellen?

Heeft u uw overstap al geregeld? Heeft u nog vragen over uw zorgverzekering, uw pakket of maakt u nog geen gebruik van de korting uit het ANBO Zorgcollectief? Bel dan de ANBO SUCSEZ Zorgadvieslijn: (0182) 30 45 00 (24 uur per dag/7dagen in de week).

Gezondheid