10 juni 2022

Verhoging AOW laten betalen door AOW’er is bizar

De Seniorencoalitie vindt het ronduit bizar dat het kabinet de extra verhoging van de AOW deels wil laten betalen door de AOW’ers zelf. In een brief aan de Tweede Kamer roept de Seniorencoalitie op om een alternatieve financiering te vinden die niet ten koste gaat van de koopkracht van ouderen.

ANBO, KBO-PCOB, Koepel Gepensioneerden en NOOM (de vier partijen in de Seniorencoalitie) zijn blij dat het kabinet heeft ingezien dat het loslaten van de volledige koppeling van de AOW met het minimumloon een slecht plan was. Het minimumloon gaat in drie stappen met 7,5% extra omhoog. De AOW nu dus ook.

Die extra verhoging van de AOW kost uiteraard geld. Het kabinet heeft nu bedacht om de kosten deels te halen uit de inkomensondersteuning AOW. Deze krijgt iedere AOW’er elke maand automatisch uitgekeerd bij de AOW. Op dit moment gaat het om € 26,83 per maand.

Sigaar

Het kabinet wil deze ondersteuning verminderen. Dat betekent dat de kosten met name worden verhaald op senioren die het niet breed hebben. De Seniorencoalitie vindt dat te gek voor woorden. Het is een schoolvoorbeeld van een sigaar uit eigen doos. Het kan toch niet zo zijn dat het een doel op zich is om financieel kwetsbare senioren linksom of rechtsom toch in hun portemonnee te blijven raken?

De Tweede Kamer praat volgende week woensdag (15 juni) over het plan. Vandaag gaat een brief van de Seniorencoalitie naar de Kamerleden, waarin ze worden opgeroepen de AOW-verhoging via een andere weg te financieren, die niet ten koste gaat van de koopkracht van ouderen.

Brief aan de Tweede Kamer

Ons laatste nieuws en voordeel in uw mailbox?

Klik op onderstaande button en kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen. 

AANMELDEN

Verhoging AOW laten betalen door AOW’er is bizar