09 oktober 2018

Van Huis Naar Thuis gaat verder

Van Huis Naar Thuis gaat een nieuwe fase in. Eerder in dit project kregen zorgbestuurders, verzorgenden en verpleegkundigen een kijkje in elkaars keuken. Op die manier konden collega's ideeën opdoen, geïnspireerd raken en met een andere blik kijken naar gemaakte keuzes en onderliggende dilemma’s op het gebied van ouderenzorg en de laatste levensfase. Nu gaat Van Huis Naar Thuis verder. Door een blog- en vlog-estafette - een vlogstafette - wil ANBO inspirerende, dagelijkse voorbeelden laten zien van leven, werken en zorgen in een verpleeghuis. "We nodigen iedereen uit om met een korte vlog te laten zien hoe je van een huis een thuis kan maken. Het gaat over liefdevolle zorg, maar ook over jezelf zijn in het verpleeghuis. En omdat vloggen soms best moeilijk en spannend is, trappen we af met een aantal workshops van verpleegkundige en vlogger Tommie Niessen", zo zegt ANBO-bestuurder Liane den Haan.   

Kickoff

Van Huis Naar Thuis wil bijdragen aan een positief beeld van verpleegzorg. "We hopen dat collega's elkaar uit willen dagen. Laat zien wat je doet! Om dat nog leuker te maken hebben we speciale estafettehuisjes gemaakt. Die uitdaging wordt zo heel tastbaar. Begin 2019, na de workshops, gaan we van start."

Meedoen? Stuur een mail naar vanhuisnaarthuis@anbo.nl

Een huis; een thuis

Net als in het eerste deel van Van Huis Naar Thuis staat de vraag centraal: hoe maken we van een huis een thuis? Dat doen we niet alleen via films, maar we stimuleren medewerkers ook te discussiëren op het platform Van Huis Naar Thuis op Facebook. In deze groep willen we de vele mooie voorbeelden en positieve verhalen verzamelen. Want die zijn er genoeg. Door hun visie, positieve verhalen of bijzondere voorbeelden te delen, inspireren collega’s elkaar.

Bekijk de films

Gezondheid