16 maart 2020

Update van ANBO: maatregelen ivm coronavirus

Zondag 15 maart kondigde het kabinet tijdens een persconferentie nieuwe maatregelen aan om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Sociale contacten moeten zoveel mogelijk worden beperkt en daarom heeft ANBO een speciale telefoonlijn voor ouderen die praktische vragen hebben of even een praatje willen maken. Daarnaast hebben we enkele maatregelen genomen om het RIVM-advies goed te kunnen volgen. Lees hieronder meer.

Speciale telefoonlijn over coronavirus

Het is verstandig én begrijpelijk dat familie en mantelzorgers op dit moment niet bij kwetsbare ouderen op bezoek gaan. Dat is ook het dringende advies van het RIVM en de oproep van het kabinet. Alleen op die manier kunnen we de verdere verspreiding van het coronavirus stoppen. Maar dat heeft wel grote impact: veel ouderen krijgen minder bezoek en aandacht. ANBO opende daarom vorige week een speciale telefoonlijn voor ouderen die zich zorgen maken over het coronavirus, praktische vragen hebben of graag een praatje willen maken.

U kunt ons belteam elke dag (ook in het weekend) van 9.00 tot 21.00 uur bereiken op tel. 0348 - 46 66 66. Heeft u een praktische vraag, wilt u advies of gewoon even een praatje maken? Belt u dan gerust. Onze collega's zitten klaar, of u nu wél of geen lid bent van ANBO! Wilt u lid worden? Klik dan hier. Klik op de onderstaande button voor de meest gestelde vragen (en antwoorden) over het coronavirus.

Het coronavirus: vraag & antwoord

Belastinghulp niet bij leden thuis

Het advies van de overheid is om de komende periode een gepaste afstand (van minimaal 1,5 meter) aan te houden met andere mensen. Dat past niet bij het invullen van de belastingaangifte bij leden thuis. De Belastinghulpen van ANBO vullen daarom de komende tijd (tot 1 juni) geen belastingformulieren meer in bij mensen thuis.

Omdat het op dit moment onduidelijk tot wanneer er maatregelen nodig zullen blijven om het coronavirus te stoppen, heeft ANBO de invullers verzocht om uitstel van uw aangifte bij de Belastingdienst aan te vragen als zij inschatten niet voor 1 mei de aangifte te kunnen verzorgen. Voor bestaande ANBO-leden, die al eerder door de betreffende invulhulp zijn geholpen, geldt dat zij telefonisch bij hun aangifte worden ondersteund. In ieder ander geval wordt er uitstel aangevraagd en gebeurt het (digitaal) invullen van de aangifte na 1 juni. Wij houden u op de hoogte.

Heeft u vragen over onze Belastingservice? Belt u dan gerust even op tel. 0348 - 46 66 91.

Veiligheids10Daagse verplaatst

De Veiligheids10daagse die ANBO samen met het Ministerie van Justitie en Veiligheid vanaf eind maart zou houden, is in verband met het coronavirus verplaatst naar 5 t/m 16 oktober van 2020. We houden u op de hoogte en mensen die zich al eerder hadden aangemeld, krijgen persoonlijk bericht. Klik hier voor meer informatie. 

Uiteraard kunnen we op dit moment geen afspraken inplannen voor een veiligheidscheck bij iemand thuis. Dat doen we graag weer als de maatregelen zijn opgeheven.

Ledendiners naar het najaar

ANBO bestaat dit jaar 120 jaar. In het kader daarvan wilden we in april en mei vier "ANBO 120 jaar" ledendiners organiseren. In het nieuwe ANBO Magazine staan de data van de geplande ledendiners. Maar omdat het belangrijk is om de maatregelen tegen het coronavirus goed na te leven, gaan die diners niet door! We verplaatsen deze ledendiners naar het najaar van 2020. Wij informeren u binnenkort over de nieuwe data.

update coronavirus