9 december 2020

Tweede Kamer steunt roze ouderen

Goed nieuws! De Tweede Kamer heeft besloten om extra geld uit te trekken voor het roze-ouderen-project van ANBO en LHBTI-belangenvereniging COC: Roze 50+.

De term roze ouderen staat voor lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (ook wel LHBTI’ers genoemd) van vijftig jaar en ouder. Die kunnen onze steun goed gebruiken. Zij krijgen nog vaker dan ouderen in het algemeen te maken met eenzaamheid. Ze hebben vaak moeite om mantelzorgers te vinden (want hebben meestal geen kinderen). En krijgen nogal eens negatieve reacties in bijvoorbeeld zorginstellingen.

“ANBO is er voor álle ouderen en is dus bijzonder blij met de beslissing van de politiek om ons project financieel te ondersteunen”, aldus Manon Linschoten die zich namens ANBO met Roze50+ bezighoudt. Behalve de SGP stemden alle fracties vóór het plan van D66-kamerlid Vera Bergkamp om steun te geven aan roze ouderen.

anbo-twee-mannen-binnen-stoel-lachen v2

Voor het project hebben ANBO en COC een stichting opgericht: stichting Roze50+. De nieuwe voorzitter is Tanja Ineke. “ANBO en COC werken al sinds 2008 samen. We bundelen nu de krachten binnen deze stichting. Zo borgen we de zo belangrijke inzet voor LHBTI-ouderen!”

Klik hier om meer te lezen over roze ouderen!

anbo-twee-dames-close-up-lachten-eentje-met-bril