08 mei 2018

Twee zetels voor ANBO in PWRI

Martin Stevens (foto) en Jan Lammers, de twee ANBO-kandidaten voor het verantwoordingsorgaan van pensioenfonds PWRI, hebben beiden een zetel behaald. Dat heeft het pensioenfonds vandaag bekendgemaakt.

PWRI is het pensioenfonds voor de sociaal werkvoorziening. De ANBO-lijst haalde met 2290 stemmen rechtstreeks één zetel en bemachtigde ook een restzetel. De andere twee zetels voor gepensioneerden gingen naar de FNV.

"Ik ben erg blij met het vertrouwen dat de kiezers in ons hebben gesteld", zegt Martin Stevens mede namens Jan Lammers. "Wij zullen er de komende jaren hard aan werken om de belangen van de deelnemers te behartigen. Zeker bij ons fonds, waar door de veranderingen in de sociale werkvoorziening veel aan de hand is, moeten we de vinger goed aan de pols houden."

Volledig indexeren

Het fonds telt totaal 214.000 deelnemers, waarvan er circa 50.000 gepensioneerd zijn. Omdat de toegang tot de sociale voorziening is afgesloten, is het feitelijk een gesloten fonds. PWRI beheert circa €8 miljard aan vermogen en is met een dekkingsgraad van 11 procent redelijk gezond. Volledig indexeren is overigens pas toegestaan bij een dekkingsgraad van zo'n 125 procent.

Bij het Spoorwegpensioenfonds kon ANBO geen zetel bemachtigen. Kandidaat Ton van Anraad haalde 382 stemmen.

Naar overzicht
Inkomen