20 juni 2022

Tussenstand petitie: ruim 42.000 handtekeningen voor aanpassen pensioenwet

De afgelopen weken is de petitie die vraagt om aanpassing van de nieuwe pensioenwet al meer dan 42.000 keer ondertekend. Een prachtig aantal, maar het mogen er nog wel meer worden! Heeft u nog niet getekend? Doe dat dan nu, zodat ANBO in Den Haag nog beter kan opkomen voor uw pensioen.

De petitie is een initiatief van de Seniorencoalitie, bestaande uit ANBO, KBO-PCOB, Koepel Gepensioneerden en NOOM. Met hoe het er nu ligt, kan de Seniorencoalitie onmogelijk instemmen met het huidige wetsvoorstel van de pensioenwet. Om tot een koopkrachtig pensioen te komen, zoals die zowel gepensioneerden als werkenden beloofd is, moet het kabinet in ieder geval drie punten veranderen:

  1. Er moet blijvend geïndexeerd kunnen worden
  2. Er moet een eerlijke verdeling van de pensioenpot komen
  3. Senioren(organisaties) moeten nu eens echt mee kunnen praten

Om de argumenten extra kracht bij te zetten is de petitie “Pas de pensioenwet aan” gestart. Hoe meer handtekeningen, hoe luider onze stem in Den Haag. We roepen daarom al onze leden op de petitie te tekenen. En als u dat heeft gedaan, vraag dan meteen uw partner, buren, collega’s en beste vrienden om dit ook te doen. Want de nieuwe pensioenwet draait niet alleen om de huidige gepensioneerden, ook om de mensen die later met pensioen gaan.

Teken hier!

Meer informatie is te vinden op pasdepensioenwetaan.nl.

Steun onze strijd voor het aanpassen van de pensioenwet. Samen staan we sterker!

Word nu voordelig lid en betaal het eerste jaar slechts €29,95. Daarna betaalt u €4,- per maand. Word lid of lees meer over het lidmaatschap

WORD NU VOORDELIG LID

Ons laatste nieuws en voordeel in uw mailbox?

Klik op onderstaande button en kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen. 

AANMELDEN

Tussenstand petitie: ruim 42.000 handtekeningen voor aanpassen pensioenwet