05 november 2013

Tegenvallende groei Nederland

Nederland doet het volgend jaar slechter qua economische groei dan alle andere eurolanden en EU-lidstaten. Dat voorspelt de Europese Commissie. Die presenteerde vandaag een rapport waarin gesproken wordt over een gedempte groei. Onder andere de huizenmarkt is oorzaak van de mindere economische groei, maar ook de bezuinigingen spelen mee.

Bezuinigingen

Oppositiepartijen CDA, SP en PVV vinden dat het kabinet niet op de goede weg zit met de bezuinigingen voor volgend jaar. De SP zegt dat de tegenvallende economische groei komt door 'keiharde bezuinigingen' van dit kabinet. De PVV noemde Nederland eerst 'het braafste jongetje van de EU-klas'  en nu 'het slechtste jongetje.' 
Het CDA vindt dat het kabinet 'de problemen heeft doorgeschoven' en dat er in 2015 waarschijnlijk weer nieuwe bezuinigingen nodig zijn.   

Niet slagvaardig

ANBO is het eens met de oppositiepartijen. Wij hebben net als het CDA ook al eerder aangegeven dat dit kabinet niet slagvaardig is. En dat de manier van handelen vooral ouderen somber stemt over de economie. 
Het onderzoek van de Europese Commissie sterkt onze visie alleen maar.

 

 

 

 

Naar overzicht
Inkomen