10 oktober 2019

Succesvolle veiligheidsbijeenkomst in Eindhoven

Een zaal vol ANBO-leden en hun introducees uit Eindhoven en omgeving kregen woensdag 9 oktober handige tips hoe ze hun huis beter kunnen beveiligen, wat ze kunnen doen tegen babbeltrucs en hoe ze veilig kunnen internetbankieren. ANBO organiseerde deze Veiligheidsbijeenkomst samen met de gemeente Eindhoven, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en veiligheid (CCV), ABN AMRO, de politie en de brandweer.

Week van de Veiligheid

Om fijn te kunnen wonen is veiligheid van groot belang. Dat vonden niet alleen de aanwezige ANBO-leden, maar ook wethouder Marcel Oosterveer van de gemeente Eindhoven. Hij opende daarom deze bijeenkomst die plaatsvond in de Week van de Veiligheid. Vervolgens ging het CVV in op (inbraak) preventie en babbeltrucs. CCV-adviseur Roland van Rooij gaf onder meer de tip om bij je bank een pinlimiet van 150 euro per dag vast te leggen. "Als iemand dan toch stiekem uw pincode afkijkt en uw pasje steelt, dan blijft de schade beperkt."

Tips van brandweer, politie en de bank

Aansluitend gaf de brandweer tips hoe u (brand) veilig kunt leven. Bijvoorbeeld door de slaapkamerdeur 's nachts dicht te doen, zodat er minder snel rook naar binnen kan bij een brand. En hoe u een vlam in de pan het beste kunt doven. Een zorgcoach van ABN AMRO vertelde vervolgens hoe mensen hun telefoon en tablet kunnen beveiligen en hoe u veilig online kunt bankieren. Want criminelen proberen steeds vaker door 'pishing' u op te lichten. Ten slotte lieten vrijwilligers van het Preventieteam Eindhoven bij de afsluitende borrel zien hoe je op een eenvoudige en praktische manier je huis kunt beveiligen. Met sloten, kierstandhouders en andere handige hulpmiddelen.

Lees hier het artikel in het Eindhovens Dagblad over de ANBO Veiligheidsbijeenkomst in Eindhoven

Wilt u een persoonlijk advies over uw veiligheid? Meld u snel aan!

Wilt u ook weten hoe u uw woning en uw online veiligheid kunt verbeteren? Meld u dan aan voor een advies op maat. Op afspraak komt één van de veiligheidsconsulenten van ANBO bij u langs om een veiligheidscheck te doen. Dan weet u precies wat u kunt doen om veiliger te wonen en leven. De veiligheidscheck is gratis voor ANBO-leden.

Klik hier voor meer informatie en om u aan te melden.

 

brandblussers
Wonen