18 maart 2020

Stoelyoga voor ouderen om te blijven bewegen ondanks corona

De meeste ouderen wonen zelfstandig en veel van hen zijn door het coronavirus aan huis gekluisterd. Hun wekelijkse activiteit, zoals de kaart- of boekclub, is afgelast en het advies is om sociale contacten te beperken. Maar wat doe je de hele dag als je alleen thuis zit? En beweeg je wel genoeg? Daarom organiseert ANBO de komende tijd online activiteiten. En we starten met ‘Stoel-yoga met Monique’.

Liane den Haan, directeur-bestuurder van ANBO: “Vorige week zijn we een speciale telefoonlijn gestart voor ouderen die praktische vragen hebben over het coronavirus of graag een praatje willen maken omdat ze veel alleen zijn. We zijn de afgelopen dagen al door duizenden ouderen gebeld en we horen vaak dat mensen bijna niet meer naar buiten gaan en veel binnen zitten. Dat bracht ons op het idee om online yogalessen aan te bieden op Facebook. Morgen is de eerste stoel-yoga met Monique.”

Iedereen kan mee doen

“Monique doet tijdens de online lessen yoga-oefeningen waarbij je kunt blijven zitten, dus iedereen kan mee doen. We hopen dat we ouderen hiermee een beetje afleiding kunnen bezorgen.”

De stoel yogalessen worden elke maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag om 10 uur live op de ANBO Facebook-pagina (@ANBO) uitgezonden. De les wordt iedere dag herhaald; ook op Facebook. Daarnaast zijn alle lessen ook terug te vinden (en kijken) via de onderstaande link.

Klik hier voor alle online yogalessen >>

Veel ouderen op social media

Liane den Haan: “Steeds meer ouderen zijn digitaal en actief op social media. En door het coronavirus zijn veel ouderen aangewezen op hun tablet of laptop om contact te hebben met hun familie en vrienden. Vanaf nu kunnen ze dus ook op Facebook mee doen aan onze activiteiten. Naast de yogalessen komen we volgende week ook iedere dag met een lekker, makkelijk receptje.”

Elke dag bereikbaar

Natuurlijk blijft de ANBO telefoonlijn de komende tijd open. We zijn elke dag (dus ook in het weekend) tussen 09:00 en 21:00 uur bereikbaar op telefoon 0348 – 46 66 66.”

ANBO in de pers

Het actualiteitenprogramma EenVandaag volgde de eerste online yogales van ANBO.
Klik hier om het item van EenVandaag te bekijken

Stoel-yoga met Monique