5 juni 2023

Stichting Roze 50+ wint Jos Brink Oeuvreprijs 2023

Zondag 4 juni heeft de Stichting Roze 50+ de Jos Brink Oeuvreprijs in ontvangst mogen nemen. De prijs werd uitgereikt door minister Dijkgraaf van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Hij onderstreepte in zijn toespraak dat het nog altijd geen vanzelfsprekendheid is dat iedereen in ons land zichzelf kan zijn.

Stichting Roze 50+ zet zich sinds 2009 in om de belangen, de leefsituatie en het welzijn van lhbtiq+ouderen te verbeteren. De stichting is een samenwerking tussen COC Nederland en ANBO. De ogen, oren en handen van Roze 50+ is het vrijwilligersnetwerk van Roze 50+ ambassadeurs. Zo’n 100 vrijwilligers, veelal uit de doelgroep, zitten in de haarvaten van de maatschappij en zijn het visitekaartje van Roze 50+. Ze werken op lokaal, regionaal en landelijk niveau en zetten hiermee lhbti-ouderen op de kaart. Veel roze ouderen durven zich vanwege hun achtergrond niet altijd te uiten over hun liefde en identiteit. De jury van de Jos Brink Prijs beargumenteert dat; ‘Deze roze ouderen zijn de pioniers die voor onze vrijheid hebben gevochten en nu een inspiratiebron vormen voor de jongere generatie.’ Daarom wordt de Oeuvreprijs opgedragen aan alle vrijwilligers die zich inzetten voor deze belangrijke stichting.

De Jos Brink Prijs is een initiatief van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Via deze prijs wordt extra aandacht besteedt aan een persoon, groep of instelling die zich inzet voor de acceptatie en veiligheid van lhbtiq+ personen. De prijs is vernoemd naar Jos Brink (1942-2007), een voorvechter van de acceptatie en emancipatie van lhbtiq+ personen, die openlijk uitkwam voor zijn homoseksualiteit.

Ons laatste nieuws en voordeel in uw mailbox?

Klik op onderstaande button en meld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief. 

AANMELDEN

Stichting Roze 50+ wint Jos Brink Prijs Oeuvreprijs 2023 | ANBO